Queen of Soul Aretha Franklin (76) overleden

videoAretha Franklin is vandaag in haar huis in Detroit overleden. Dat heeft een woordvoerder van haar familie bevestigd. ,,De familie heeft een matriarch en een rots in de familie verloren'', luidt de verklaring. Maandag kwam het bericht naar buiten dat de gezondheid van Franklin hard achteruit ging. Ze is 76 jaar geworden.

Quote

De liefde die ze voor haar kinderen had, kende geen grenzen

Familie Aretha Franklin

Volgens woordvoerster Gwendolyn Quinn is The Queen of Soul overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat is bevestigd door oncoloog Dr. Philip Phillips van het Karmanos Cancer Institute in Detroit.

De verklaring van de familie luidt verder: ,,In een van de donkerste momenten van ons leven zijn we niet in staat om de juiste woorden te vinden om de pijn in ons hart tot uitdrukking te brengen. De liefde die ze voor haar kinderen, haar kleinkinderen, nichten, neven had, kende geen grenzen. We zijn diep geraakt door de vele liefdevolle berichten die we hebben ontvangen van goede vrienden, supporters en fans over de hele wereld. Dank u voor uw medeleven en gebeden. We hebben uw liefde voor Aretha gevoeld en het geeft ons troost dat haar nalatenschap zal blijven voortleven.'' Tenslotte vraagt de familie hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd.

De in 1942 geboren Afro-Amerikaanse Franklin wordt de 'Queen of Soul' genoemd. Ze scoorde wereldhits als Respect, Chain of Fools en Think. Haar muzikale carrière begon als gospelzangeres in de baptistenkerk in Detroit, waar haar vader dominee was. Op haar veertiende maakte ze haar eerste plaatje.

Het icoon trad voor het laatst op in november 2017 tijdens een benefietgala voor de Elton John aids Foundation.

Lees alles over Aretha Franklin ons dossier.

Volledig scherm
Aretha Franklin in 1993. © AP
Volledig scherm
Aretha Franklin in 2011. © AP