Volledig scherm
© ANP

Quinty Trustfull doopt eigen tulp

Het is Nationale Tulpendag en daarom kreeg RTL-presentatrice Quinty Trustfull haar eigen tulp, met de naam Tulipa Quinty Trustfull. De Tulpendag is het officiële startschot voor het internationale snijtulpenseizoen, en werd gevierd op de Dam in Amsterdam. Daarbij mochten mensen ook gratis tulpen plukken.

Volgens de kwekers van de tulp staat de bloem symbool voor kracht en positiviteit. Dit jaar is het thema van de Tulpendag Flowerpower, en volgens de kwekers heeft Trustfull de eigenschappen die passen bij het thema. ,,Ze is een elegante vrouw met een warme, positieve en krachtige uitstraling.’’

Ook haar werk met goede doelen wordt met de bloem geëerd. "Bovendien spreken we onze waardering uit voor de inzet van Quinty als ambassadeur van stichting Pink Ribbon tegen borstkanker". In 2008 mocht Trustfull ook een tulp dopen, de Tulipa Pink Ribbon.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.