R. Kelly officieel aangeklaagd voor seksueel misbruik

videoR. Kelly is officieel aangeklaagd in tien gevallen van seksueel misbruik. Een rechter in Cook County heeft een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, meldt de Chicago Sun Times op basis van rechtbankdocumenten. De zaak tegen de zanger gaat volgens de krant op 8 maart van start.

De advocaat van R. Kelly kon tegenover de Chicago Sun Times niet direct reageren. Hij was nog niet op de hoogte van de aanklacht.

Michael Avenatti, de advocaat die al maanden bezig is met een onderzoek naar de zanger, reageerde verheugd via Twitter. ,,Het is voorbij", schreef hij. ,,Na 25 jaar van het seksueel misbruiken en mishandelen van minderjarige meisjes is de dag van afrekening aangebroken voor R. Kelly."

De advocaat zei eerder deze maand dat er nieuw bewijsmateriaal was opgedoken tegen R. Kelly. Avenatti onthulde dat hij sinds april vorig jaar bezig is met het onderzoeken van een tot nu onbekende sekstape van de zanger met een minderjarig meisje.

Gisteren kwam naar buiten dat twee nieuwe vrouwen R. Kelly hadden beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag. De zanger ligt al jaren onder vuur vanwege het vermeende misbruik van vrouwen en minderjarige meisjes. Vorig jaar gingen er verhalen de ronde dat hij er een sekssekte op na zou houden, waarin vrouwen onder dwang zitten zonder enig contact met de buitenwereld. Begin dit jaar laaide de storm rond R. Kelly weer op vanwege het verschijnen van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin verschillende vrouwen hem beschuldigen van misbruik.

Volledig scherm
© AFP

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
31535 stemmen