Volledig scherm
Roxeanne (L), Rachel en Dre Hazes Jr. © ANP Kippa

Rachel Hazes op psychiatrische afdeling ziekenhuis

Rachel Hazes (47) heeft 'professionele hulp gezocht om haar geestelijk bij te staan'. Dat heeft de weduwe van André Hazes gisteravond laten weten via haar management. Uit een officieel statement van de familie blijkt dat Rachel het de laatste maanden moeilijk heeft.  Ze wordt verpleegd op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Hilversum.

,,Rachel heeft veel meegemaakt in haar leven en dat alles bij elkaar opgeteld, is haar de laatste maanden steeds zwaarder gaan vallen. Het leek haar daarom beter om hier met hulp van buitenaf aan te werken'', staat in de verklaring. Ruim een week geleden heeft Rachel deze hulp gevonden en is ze inmiddels bezig met haar herstel. Rachel zou kort voor het weekend zijn opgenomen. Haar dochter Roxeanne en diens verloofde Erik Zwennes zijn al in het ziekenhuis gesignaleerd.

Dochter Roxeanne (24) laat in het statement weten: ,,Ik ben ontzettend trots op mijn moeder dat zij deze stap genomen heeft. Ik zou het zeer op prijs stellen als hier respectvol mee omgaan wordt zodat zij in alle rust kan werken aan haar herstel.''

En: ,,Wij zijn heel blij dat we voor Rachel een fijne omgeving hebben kunnen vinden waar ze in alle rust met de juiste begeleiding kan werken aan haar genezing. We begrijpen dat er wellicht vragen zullen zijn alleen we willen iedereen met klem verzoeken om Rachel en ons alle rust te gunnen.”

André Hazes reageert op Facebook op het nieuws dat zijn moeder is opgenomen. ,,Mensen die Facebook-posts van Monique en mij aan de gezondheid van mijn moeder koppelen, slaan de plank mis. Ik wens haar vanzelfsprekend een goed en spoedig herstel", aldus de zanger. 

Quote

Ik ben ontzettend trots op mijn moeder dat zij deze stap genomen heeft

Roxeanne Hazes

Marieke, één van de beste vriendinnen van Rachel, bevestigt dat zij momenteel wordt verpleegd. Ze verwijst voor details naar de verklaring, maar wil wel kwijt dat ze al bij Rachel op ziekenbezoek is geweest. Hoe het momenteel met Rachel gaat wil Marieke niet zeggen. ,,We kunnen ons voorstellen dat iedereen dat nu wil weten, maar belangrijker is dat Rachel haar privacy heeft om te kunnen herstellen.''

Dat het niet goed gaat met Rachel Hazes, die in 2004 afscheid moest nemen van haar beroemde echtgenoot, was al een tijdje bekend. Hazes overleed in september van dat jaar op 53-jarige leeftijd. Zo meldde het blad Weekend recent op basis van observaties en gesprekken met buren dat de weduwe 'een eenzame indruk maakt'. Rachel, die op 21-jarige leeftijd met Hazes trouwde, woont al jaren in een watervilla in Vinkeveen. Daar leefde ze jarenlang met haar zoon André (23) en dochter. 

Geen contact

Rachel heeft geen contact meer met Dreetje die tegenwoordig met zijn vriendin Monique Westenberg en hun in oktober geboren zoontje in Rotterdam woont. Zijn moeder heeft de kleine Dreetje nog steeds niet ontmoet. Waarom moeder en zoon niet meer door een deur kunnen hebben ze nooit willen zeggen. Roxeanne gaat nog wel met haar moeder om. Ook zij heeft momenteel geen contact met André. 

Overigens is Rachel niet de eerste echtgenote van André Hazes met psychische problemen. Zijn tweede vrouw Ellen Wolf werd in de slotfase van hun huwelijk langdurig verpleegd in een psychiatrisch ziekenhuis. Hazes en Wolf  (in 2005 overleden aan officieel de gevolgen van borstkanker, red.) waren van 1981 tot 1990 getrouwd. Wolf verliet Hazes in 1986 voor langere tijd, maar keerde uiteindelijk toch weer bij hem terug. Hun huwelijk liep op de klippen toen bleek dat de zanger aan het daten was met Rachel. Met haar trouwde hij in 1991. Kort voor de dood van André leefden Rachel en André geruime tijd apart. Ze waren echter niet officieel gescheiden. 

Lees hier over het leven van André Hazes. 

Biografie deel 1: André Hazes, een talent vanaf zijn prille jeugd

Biografie deel 2: Smartlappen & sterallures

Biografie deel 3: Bier, pillen en adrenaline

Biografie Hazes deel 4 (slot): Liefde, pijn en het einde

Volledig scherm
Rachel Hazes © Daniel Kroll