Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Ekdom. © ANP Kippa

‘Radio 10 moet het nummer één station van Nederland worden’

Radio 10 moet het nieuwe nummer 1 radiostation van Nederland worden. Met dj Frank Dane op de plek van Edwin Evers krijgt huidig marktleider Radio 538 een jonger karakter, waardoor veel luisteraars zullen verdwijnen. Het is een bewuste strategie van eigenaar Talpa Radio.

Natuurlijk, ook de dagelijkse Coen & Sander Show is voor Radio 538 van grote waarde. Wie inzoomt op de luistercijfers ziet daar wel een voorzichtige daling in populariteit (Ruud de Wild doet het met zíjn middagshow beter op NPO Radio 2). Maar sinds jaar en dag is toch Edwin Evers met zijn ochtendprogramma Evers Staat Op dé kurk waar het nummer 1 station op drijft.

Het afscheid van de succesvolle dj eind dit jaar zet het radiolandschap dan ook op zijn kop. Kenners voorspellen een flinke val voor het jarenlang onverwoestbare Radio 538. Maar het schept ook kansen, zeggen zij. Het geschetste beeld door insiders: Evers trekt naar verhouding een relatief ouder publiek. Eigenaar Talpa Radio kan zich daarom volgend jaar ‘eindelijk’ gaan richten op de – commercieel ook zeer interessante – jongere luisteraar.

Dus viel voor het opvolgen van ‘allemansvriend Evers’ de keuze op de meer recalcitrante Frank Dane, die in RTL Boulevard de laatste jaren een BN’er-status kon opbouwen. De voorspelling is dat hij een heel ander publiek trekt. Daarnaast zal de muzikale invulling in 2019 naar verwachting verjongen. De best beluisterde zender is het dan waarschijnlijk niet meer, maar daar zijn ze zich achter de schermen goed van bewust.

Lees door onder de foto.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.