Volledig scherm
Gerard Ekdom presenteert de ochtendshow op Radio 10. © ANP Kippa

Radio 10 stijgt naar top 3 populairste stations

Radio 10 zit flink in de lift en is momenteel de derde radiozender van Nederland. Het station met onder andere Gerard Ekdom scoorde in de maanden september en oktober een marktaandeel van 9,9 procent. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 6,9 procent.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) in de doelgroep 6 jaar en ouder. Radio 10 staat nu, in tegenstelling tot vorig jaar, boven Qmusic en Sky Radio. Ook NPO Radio 5 wint aan publiek. Volgens de laatste luistercijfers was de ouderenzender de afgelopen twee maanden goed voor 4,1 procent marktaandeel. Dat was vorig jaar nog 3,5 procent.

Radio 538 (samen met Radio 10, Sky Radio en Veronica onderdeel van John de Mols Talpa Radio) is nog altijd de nummer 1. Toch ziet het station met onder anderen Edwin Evers en Coen & Sander opnieuw luisteraars weglopen. Vorig jaar behaalde de zender nog een marktaandeel van 12,6 procent (in de meetperiode september/oktober), dat is nu 11,7 procent. 

NPO Radio 2 zit de marktleider op de hielen met 11,3 procent. Andere stijgers in de lijst zijn Qmusic (een groei van 0,5 procent) en NPO Radio 4 (met 0,4 procent). 

NPO 3FM zakt opnieuw verder weg in het moeras. Vorig jaar noteerde de jongerenzender al een dieptepunt met 4 procent marktaandeel, dat blijkt nu gedaald tot 2,7 procent. Zelfs het station 100% NL is tegenwoordig meer in trek (3,8 procent marktaandeel). 

Kijk hier hoe Gerard zijn eerste dag vond bij Radio 10: