Volledig scherm
Van der Weijden gaat de strijd met de elementen opnieuw aan. © anp

Radio 2-dj Jan Willem-Roodbeen zwemt stukje met Van der Weijden mee

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte doen, net zoals de videoredactie van deze site, volgende week live verslag van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Vanuit Friesland volgen de NPO Radio 2-dj's de recordpoging van de zwemmer op de voet.

Van der Weijden start op 21 juni voor zijn tweede recordpoging om de 200 kilometer te zwemmen. Het hele weekend wordt in verschillende programma's op Radio 2 verslag gedaan van de zwemtocht. Op maandagochtend 24 juni maken de dj's vanaf de boot, in het kielzog van een finishende Maarten, hun programma Jan-Willem Start Op!

Roodbeen springt ook zelf het Friese water in om een klein deel van de tocht mee te zwemmen. De 42-jarige dj hoopt met zijn 500 meter zo veel mogelijk donaties op te halen.

Vorig jaar lukte het Maarten niet om de zwemtocht langs elf Friese steden te volbrengen omdat zijn lichaam het opgaf. Hij legde toen 163 kilometer af in 55 uur en haalde hiermee een bedrag van 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek.

Bekijk hier de reactie van arts Marco Blanker over het besluit van Maarten van der Weijden om de Elfstedenzwemtocht te zwemmen:

Volledig scherm
Jan-Willem Roodbeen © ANP
  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”