Volledig scherm
Radio 538-dj Daniël Lippens is behoorlijk geschrokken van zijn eigen rijgedrag. De radiomaker was aan het livestreamen vanuit zijn auto terwijl hij een fietser aanreed. © ANP Kippa

Radio 538 schorst dj Daniël Lippens na aanrijden fietser

Daniël Lippens is voor onbepaalde tijd niet meer te horen op Radio 538. De zender heeft besloten hem te schorsen naar aanleiding van zijn roekeloze rijgedrag, laat een woordvoerder weten.

De 30-jarige radiomaker was aan het livestreamen vanuit zijn auto terwijl hij een fietser aanreed en veroorzaakte nog eens twee keer bijna letsel bij andere weggebruikers. ,,538 neemt dit heel serieus. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af’’, aldus de zegsvrouw. ,,We hebben Daniël gisteren direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch tijdens het rijden.’’

Podcastserie

Lippens, die bij Radio 538 doordeweeks een avondprogramma van 22.00 tot 01.00 uur maakt, gaat de tijd die hij geschorst is benutten om een podcastserie te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht.

In een reactie aan De Telegraaf stelt Lippens een slechte dag te hebben gehad. ,,Toen ik het terugzag wist ik dat ik hartstikke fout zat. Ik ga dit sowieso niet meer doen. Ja, als passagier misschien, maar niet meer op deze manier. Sorry voor de mensen tegen wie ik zo heb gereageerd, ik zat gewoon fout.” Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers.

De aangereden fietser liep geen verwondingen op, maar zijn fiets raakte wel beschadigd. De 538-dj heeft de schade vergoed.

Volledig scherm
Videostill uit livestream 538-dj © Videostream
Volledig scherm
Videostill uit livestream 538-dj © Videostream
Volledig scherm
Videostill uit livestream 538-dj © Videostream