Jurre Bosman
Volledig scherm
PREMIUM
Jurre Bosman © NPO

Radiobaas NPO: Schollaardt straks heel veel op de radio

InterviewHet was een woelig 2018 voor NPO-radiobaas Jurre Bosman (41). 3FM zakte steeds dieper weg in het moeras, AvroTros stapte naar de bestuursrechter om dj Annemieke Schollaardt en ook een verhuizing van zenders leidde tot juridisch getouwtrek. Aan het begin van het nieuwe 3FM Serious Request blikt de Directeur Audio terug op een turbulent jaar.

Uitgehongerde dj’s die een week lang plaatjes draaien voor een goed doel in het Glazen Huis; Jurre Bosman was er als regisseur bij in 2004. ,,Het was héél spannend of dit ging lukken. Ik weet nog dat we achter de pc stonden om naar de verzoekjes te kijken en riepen: ‘Ja, luisteraars vragen daadwerkelijk muziek aan voor geld!’ Maar dat de dj’s een week zonder eten kunnen, weten we nu wel. Er zit een nieuwe generatie achter de microfoon die een nieuwe, eigen 3FM Serious Request wil neerzetten.’’

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.