Volledig scherm
© Brunopress/fotomontage AD

Rafael en Sabia moeten in Qatar verplicht trouwen

Mocht Rafael van der Vaart (32) na dit zijn seizoen zijn voetbalcarrière voortzetten in het Arabische oliestaatje Qatar en zich daar vestigen, dan moet hij per direct trouwen met zijn vriendin Sabia Engizek (36). Dat schrijven de strenge islamitische wetten van het emiraat voor. Hokken zonder papiertje is er namelijk ten strengste verboden. Volgens het Duitse tijdschrift OK Magazine zit een 'bliksemhuwelijk' er dus aan te komen.

Volledig scherm
© ANP/Kippa
Volledig scherm
© ANP

Het contract van Rafael van de Vaart bij de club HSV in de Duitse stad Hamburg wordt niet verlengd, waardoor de ex-man van Sylvie Meis moet uitkijken naar een andere werkgever. Kansas City (Amerika) lonkte naar de stervoetballer, maar zou hem te duur hebben gevonden. En nu lijkt de schatrijke sjeik van Qatar bereid om het ongetwijfeld riante salaris van Raf op te hoesten. Zeker is de transfer van Hamburg naar het staatje aan de Perzische Golf nog niet. Maar mocht de verhuizing doorgaan, dan heeft dat grote gevolgen voor het privéleven van Rafael en zijn Sabia.

In het oliestaatje mogen stellen alleen maar samenwonen als ze officieel zijn getrouwd. Dat zou betekenen dat Rafael en Sabia - als Qatar daadwerkelijk realiteit wordt - binnen nu en een paar maanden elkaar het jawoord moeten geven. Verder wordt het lastig voor Rafael om zijn in Hamburg wonende 8-jarige zoontje Damián (uit zijn huwelijk met Sylvie) regelmatig te zien. Simpelweg omdat de reisafstand Qatar-Duitsland te groot is voor een ouderschapsregeling.

Volgens het Duitse blad zou de sjeik van Qatar al een miljoenenvilla voor de Van der Vaartjes hebben gereserveerd in een superdeluxe compound waar ze achter hoge muren en met beveiliging kunnen wonen. Leuk voor Sabia: Qatar puilt uit van de luxe modewinkels. Maar minder prettig voor de brunette: lang niet alle haute couture mag in Qatar worden gedragen. Van vrouwen wordt verwacht dat ze hun benen en armen zoveel mogelijk bedekken en de tradities schrijven voor dat dames ook een burka mogen dragen.

Reactie vader Van der Vaart
Rafael en Sabia (die twee kinderen heeft uit haar huwelijk met Khalid Boulahrouz) hebben nog niet officieel gereageerd op de aanhoudende geruchten over een transfer naar snikheet Qatar. Ramon van der Vaart, de vader van Rafael, vertelt het AD 'nog van niks te weten'. ,,Dat alles is momenteel, zover ik weet, nog totaal niet aan de orde'', zeg hij enigszins mysterieus. Of hij en zijn echtgenote er tegenop zien dat hun zoon mogelijk naar een ver land verkast? ,,De afstand Beverwijk en Hamburg is makkelijk te overbruggen. We zien wel hoe dat straks zal gaan''. En daar houdt pa Van der Vaart het bij. ,,Sorry, ik geef geen commenaar. Er zijn andere, belangrijkere dingen die mij nu bezighouden''. Wat hij daarmee bedoelt? ,,Ook daar zeg ik niks over''. Een aanstaand huwelijk van Rafael en Sabia dan? Ramon, fel: ,,Er wordt wel meer onzin verkondigd''.

Rafael en Sabia, die twee jaar een relatie hebben en inmiddels samenwonen in Hamburg, hebben in meerdere interviews gezegd een huwelijk niet uit te sluiten. De voetballer zei eind vorig jaar in Story: ,,Sabia is de vrouw van mijn leven, maar plannen voor een aanzoek zijn er nog niet. Zoiets moet spontaan komen op een moment dat Sabia het niet verwacht''.

Mocht de deal met Qatar (het land waar het WK voetbal in 2022 wordt gehouden, red.) niet doorgaan dan is Ajax in Nederland nog een optie. International Van der Vaart heeft daar wel eens een vage opmerking over gemaakt.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (57%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (43%)
12692 stemmen