Volledig scherm
© ANP/Kippa

'Rafael van der Vaart en Sabia Engizek uit elkaar'

Rafael van der Vaart (32) en Sabia Engizek (37) zijn uit elkaar. Shownieuws meldt dit op basis van een bron binnen de familie Van der Vaart.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA

,,We zijn blij dat het voorbij is. Voor hem is het ook beter", zegt de ingewijde tegen het SBS6-programma. De familie blijkt te moeten gissen naar de reden van de breuk. ,,Dat weet ik niet. Dat hebben we niet gevraagd en hij heeft niets verteld''.

Rafael van der Vaart en Sabia Engizek hebben ruim twee jaar een relatie gehad. Ze woonden samen in Hamburg waar Rafael de afgelopen drie seizoenen uitkwam voor het Duitse Hamburger SV. Eerder had Rafael een relatie met Sylvie Meis. Na de scheiding viel hij in de armen van Sabia, de voormalige hartsvriendin van Sylvie. Sabia was voorheen getrouwd met voetballer Khalid Boulahrouz. Ze kregen twee kinderen. Sabia heeft ook een dochter van nachtclubeigenaar Milan Bakrac.

Trouwen
Eerder dit jaar stelde Rafael nog dolgraag op termijn met zijn Sabia te willen trouwen. De twee dachten sinds het begin van hun relatie al aan kinderen. In december 2013 was het stel ontroostbaar nadat Sabia een miskraam had gekregen. Duitse media repten de afgelopen tijd al regelmatig over een breuk, omdat Sabia haar vriend vrijwel nergens meer volgde. Toen hij recent in Spanje bij Real Betis ging voetballen zat alleen oma Van der Vaart (zij woont in Spanje, red.) op de tribune. Sabia was echter nergens te bekennen. Ze zou met haar afwezigheid, zo stelden verschillende roddelbladen in binnen- en buitenland, een prille zwangerschap willen verbergen. Maar kennelijk was er meer aan de hand.

Happy
Begin vorig jaar typeerde Rafael Sabia nog als vrouw van zijn dromen. Hij noemde Sabia 'een fantastische meid'. In het AD: ,,Ze is lief, gemoedelijk en rustig. Veel mensen schrijven haar een hard karakter toe. Vreemd. Het tegendeel is waar. Sabia is juist zachtaardig. Een mooie eigenschap waar ik voor ben gevallen'' Sabia stelde in april 2014 in hetzelfde interview: ,,We zijn erg happy met elkaar. Verliefd''. Ze merkte wel op het lastig te vinden om een relatie met een beroemde voetballer te hebben. ,,Hij staat voortdurend in de spotlights. Onder die omstandigheden rustig aan je relatie bouwen, is soms bijna onmogelijk''.

Rafael en Sabia vieren op dit moment apart van elkaar vakantie. Hij in Marbella in het zuiden van Spanje, zij op het Spaanse partyeiland Ibiza. De zaakwaarnemer van Rafael van der Vaart was maandag niet bereikbaar voor commentaar. Ook Rafaels vader Ramon onthield zich maandag van commentaar.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
25095 stemmen