Rahima Dirkse (24) uit Rotterdam Miss Nederland 2018

videoDe Braziliaans-Nederlands Rahima Dirkse (24) uit Rotterdam is vanavond uitgeroepen tot Miss Nederland 2018. De brunette kreeg het felbegeerde kroontje uit handen van de winnares van vorig jaar: de Brabantse Nikky Opheij. Rahima streed met twaalf finalisten om de hoogste eer.

De winnares - in het dagelijkse leven studente bio-farmaceutische wetenschappen - mag later dit jaar Nederland in het buitenland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezingen. Nina van den Broek werd tweede. Zij is uitgeroepen tot reserve miss. Mocht Dirkse niet aan haar verplichtingen als officiële miss kunnen voldoen, dan moet Van den Broek in actie komen. 

Dirkse, zo vertelde ze in een recent interview, is zeker niet vierentwintig uur per dag met schoonheid bezig. ,,Natuurlijk moet je mooi zijn voor deze verkiezing. Ik ben de ene keer een echt meisje-meisje, de andere keer niet. Ik trek mijn jurk en hakken in het weekend uit de kast, maar als ik doordeweeks bij mijn tante in de kledingzaak werk draag ik nooit make-up.''

Meedoen aan een missverkiezing is niet van kinds af aan haar droom geweest. ,,Het kwam spontaan op mijn pad. Ik was aan het werk in een bar in Amsterdam toen Nikkie van Ee, de dochter van de hoofdsponsor, naar mij toekwam en vroeg of ik daar ooit wel eens over na heb gedacht. Ik heb het altijd al leuk gevonden, het is een eervolle titel. Maar zelf meedoen was nog nooit in me opgekomen. Nikkie gaf mij een compliment over mijn karakter, niet mijn uiterlijk. Dat gaf de doorslag.’’

Volledig scherm
Rahima Dirkse © ANP
Volledig scherm
Rahima © Miss Nederland

Hoewel het niet alleen om uiterlijk draait, baalt Dirkse wel van één ‘schoonheidsfoutje’ op haar been. ,,Ik heb daar een enorm litteken zitten. Echt niet mooi, helemaal niet als je mee wil doen aan een missverkiezing. Er zit wel een mooi verhaal achter. Het is namelijk een herinnering aan de dag dat Feyenoord kampioen werd en ik een duik nam in de Hofpleinfontein. Ik had al een grote blaar op mijn been, maar door het vieze water in de fontein en al die mensen die daar pootje baden is die wond flink gaan ontsteken. Maar goed, mij hoor je verder niet. Want alles voor je cluppie hè?’’ (m.m.v. Maren Verbunt) 

Volledig scherm
Rahima © Miss Nederland
Volledig scherm
reservemiss Nina © Miss Nederland