Volledig scherm
© privefoto

Rapper Anne Frank wijzigt naam na commotie

updateRapper Anne Frank, de protegé van Lange Frans, heeft na alle ophef besloten haar artiestennaam toch te veranderen. Ze staat voortaan bekend als Anne, laat Lange Frans weten.

Anne kwam woensdag onder vuur te liggen vanwege haar naamkeuze en vanwege tweets die ze in het verleden had geplaatst. Zo deelde het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) een reeks berichten die het antisemitisch noemt. ,,Al jarenlang tweet deze persoon antisemitische teksten, die haar artiestennaam en haar ‘goede bedoelingen’ in een ander licht plaatsen. Het CIDI vindt deze naamkeuze ongepast. Misdaden van de Holocaust mogen niet worden gebagatelliseerd.’’

Frans, die Anne vroeg voor zijn nieuwe plaat, was niet op de hoogte van de tweets. ,,Ik wist dat zij wel gekke dingen zei op Twitter, maar dit was me onbekend’’, zegt hij. ,,Ik ken haar echter al wat langer en zie meer kanten van haar. Ik geloof in haar. Evengoed hebben we besloten om nog te verschijnen materiaal van deze rapper uit te brengen onder de naam Anne, en niet Anne Frank’’, licht hij toe in RTL Boulevard.

De rapper zelf zei eerder dat ze als artiestennaam Anne Frank had gekozen omdat dit al sinds de basisschool haar bijnaam is. ,,De echte reden dat ik voor deze naam heb gekozen, is omdat ik altijd zo werd genoemd. Sinds de basisschool is dat al mijn bijnaam. En toen las ik ook haar boeken. Ze is inspirerend, een voorbeeld van hoe je kunt leven in een ondraaglijke situatie. Ik weet dat we niet in oorlog leven, maar vreedzaam is het in onze wereld ook niet’’, zegt ze.

  1. Van alleenstaande vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?
    PREMIUM

    Van alleen­staan­de vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?

    Van de liefdevolle alleenstaande vader van vijf, naar ‘de man van die donatie’. De 37-jarige Rotterdammer Jay Lopez, liefkozend Papa Jay genoemd, kreeg vorig jaar een cheque van ruim 94.000 euro overhandigd door een fan van het tv-programma Een Huis Vol. Dat leverde niet alleen financiële rust, maar ook veel jaloerse blikken en afgunst op. Toch is híj niets veranderd. Papa Jay predikt nog altijd (zelf)liefde, dankbaarheid en zelfstandigheid.