Volledig scherm
Rapper Ismo in een videoclip. © YouTube

Rapper Ismo vrijgesproken van beledigen joden, homo's

De teksten van rapper Ismo zijn niet beledigend. Dat bepaalde de rechtbank in Breda dinsdag. De rechter sprak hem dinsdag vrij van het beledigen van joden en homo's in enkele van zijn nummers. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden 1.500 euro boete geëist tegen de rapper, waarvan 500 voorwaardelijk. Ook wilde het OM dat hij de videoclip van het nummer 'Eenmans' van YouTube zou halen.

Quote

Flikkers zijn mensen die wat flikken, ik bedoel geen homo's

Ismo (rapper)

Ismo, de artiestennaam van Ismail Houllich, zorgde vorig jaar voor ophef met zijn clip Eenmans op YouTube. In het filmpje draagt hij lopend door de Bredase wijk Heuvel uit dat hij eigen baas is, niemand nodig heeft, 'want ik ben eenmans'.

In het nummer krijgen homoseksuelen en joden er op niet mis te verstane wijze van langs. Hij geeft 'flikkers' geen hand en haat 'die fucking joden' nog meer dan nazi's.

Niet beledigend 
Het nummer leverde hem vier aangiftes op en de verdenking van belediging van mensen wegens hun geloof en seksuele geaardheid. ,,Flikkers zijn mensen die wat flikken, ik bedoel geen homo's'', legde de Bredase rapper aan de rechter uit. De rechter ging mee in de uitleg, zo schrijft BN DeStem.

De teksten werden door de rechter niet beledigend bevonden. ,,Ik zit al acht jaar in de rapwereld, dit is gebruikelijke straattaal'', meende Ismo. ,,Waar gaat dit over? Er zijn zoveel raps die veel verder gaan. Met joden bedoelde ik zionisten. Die haat ik nog steeds.''