Volledig scherm
Kempi. © ANP Kippa

Rapper Kempi uit rechtszaal verwijderd 'om af te koelen'

UPDATEJerrely Slijger (31), beter bekend als rapper Kempi, heeft vanochtend twee maanden voorwaardelijke celstraf gekregen, met een proeftijd van drie jaar. De rechtszaak in Den Bosch verliep onrustig, Kempi werd door drie agenten uit de rechtszaal verwijderd.

Quote

Nee, jij moet naar mij luisteren, jullie zijn de duivel

Kempi, rapper

Kempi noemde de officier van justitie en de rechter duivels en hij was 'helemaal klaar met deze shit'. Eerder tijdens de zitting stormde de man al de zaal uit omdat hij 'genoeg had van jullie regime'. Zijn advocaat Justus Faber haalde hem een paar minuten later weer naar binnen. Maar tijdens de strafeis van de officier onderbrak hij haar toen ze het had over zijn vastgestelde stoornissen. ,,Geef me straf, ik heb er genoeg van.'' De rechter wilde hem het zwijgen opleggen maar kreeg te horen: ,,Nee, jij moet naar mij luisteren, jullie zijn de duivel.'' De rechter liet hem ter plekke oppakken en afvoeren naar de cel.

De al vaker veroordeelde artiest moest voor de rechter verschijnen omdat hij september vorig jaar zijn ex-vriendin zou hebben willen wurgen. De politie haalde hem uit huis en vond op straat een pistool, dat de ex naar buiten had gegooid. Volgens de ex had hij haar daarmee bedreigd. Toen hij de politie hoorde aankloppen, duwde hij het in haar handen. Maar Kempi zelf zegt dat zij het pistool trok, hij het afpakte en toen ze kalmer was, het weer teruggaf.

Wurgen

Het Openbaar Ministerie liet dat in het midden en eiste vier maanden cel omdat hij heeft geprobeerd haar te wurgen tijdens de worsteling. Volgens Kempi heeft hij enkel geknepen. Hij had bij de ex geslapen, een vrouw die hij leerde kennen als prostitué waarna de werkrelatie overging in een knipperlichtverhouding. De volgende ochtend was hij weg, maar kregen ze via de telefoon ruzie over vakantie. Kempi keerde terug. Volgens de ex viel hij haar aan, hij zegt dat het andersom was. Volgens de vrouw wilde hij in haar telefoon kijken, die ze daarom kapot gooide.

Tot grote ergernis van Kempi noemde de rechter eerdere celstraffen uit het achttien pagina's tellende strafblad waar meer geweld op stond, ook huiselijk. Een psycholoog vond hem verminderd toerekeningsvatbaar omdat hij een antisociale stoornis heeft met narcistische trekken. Er is groot gevaar voor herhaling, wat hij zelf kan voorkomen 'als hij zijn intelligentie meer inzet'.

Pistool

Slijger zegt zelf dat het goed met hem gaat, hij krijgt hulp en dat doet hem goed. Dat rapport vindt hij niks. ,,Jullie kennen mijn leven niet, dat is niet jullie leven, totaal iets anders.'' Advocaat Faber zegt dat Kempi niet anders kon omdat de ex een pistool op hem richtte. 

De raadsman wees op rapporten van de reclassering die er beter uitzien. Ook zijn carrière zit weer in de lift maar met name de media maken hem het leven zuur en blijven op zijn criminele verleden wijzen. En zo erg was het allemaal niet, want dat pistool komt nergens meer terug in de zaak, aldus Faber. De rechter vond het geen zware mishandeling en achtte twee maanden voorwaardelijk genoeg maar wel met een proeftijd van drie jaar.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’