Raven van Dorst.
Volledig scherm
Raven van Dorst. © Brunopress

Raven van Dorst is klaar met hokjesdenken: ‘Dat begint met een nieuwe naam’

Raven van Dorst, zo gaat artiest/ presentator Elle Bandita voortaan door het leven. Dat maakt Raven vandaag, uitgerekend op Bevrijdingsdag, bekend op Instagram in een uitgebreid bericht, waarin hen schrijft op zoek te gaan naar een vorm van zijn die goed voelt en liever niet meer in vrouwelijke vorm wil worden aangesproken. ‘Ik wil het volgende deel van mijn leven ingaan zonder die hokjesdwang. En dat begint met een nieuwe naam.’

25 reacties

 • Cees Schrofer

  1 jaar geleden
  Wat een geneuzel over wel of niet taalkundig goed. Laat Raven dat zelf beslissen als een mens van vlees en bloed. Zoals U en ik dat zijn
 • H.A Meijers

  1 jaar geleden
  @Ende: "hen" is weldegelijk Nederlands, het woord betekent kip, is dus vrouwelijk en "hen" is een meervoudsvorm. Ik vraag mij af hoe Raven het gevonden zou hebben in de puberteit zowel te menstrueren als een erectie te krijgen. Dat risico heeft die dokter destijds niet willen nemen. Het is medisch gezien een buitengewoon moeilijk verhaal, daar moet onderzoek naar verricht worden wil een intersekse kunnen kiezen uit alle opties. Heel heftig! Lieve Raven ik wens je veel liefs en geluk!
 • Erik Gemser

  1 jaar geleden
  Je zal er maar mee opgezadeld zijn, het verkeerde geslacht of je geaardheid of van alles wat. Ik kijk naar de persoon en inhoud. Of dat (naar algemene maatstaven?) mooi of lelijk is, of in welke verpakking is niet interessant voor mij. Of iemand slecht of goed is dat maakt me wel wat uit. Een mooi mens van binnen is het aller belangrijkste en daar heb ik het grootste respect voor.
 • Martin Harder

  1 jaar geleden
  Deze persoon vindt zich een 'hen'. Wat een vreemde benaming is voor 1 persoon. Maar goed. Deze naam geven ze er aan, prima. Ik lees dat mensen vinden dat iedereen mag zijn wie je wilt zijn. Om er even een andere discussie bij te slepen: 1 keer per jaar voel ik mij zwarte Piet. Maar dan stoot ik mensen tegen het zere been. Dus toch kan dat allemaal niet zomaar. Uiteindelijk zijn we allemaal mens. Ik snap niet dat dit allemaal zo opgeblazen wordt, die genderneutraliteit. Kan iemand dit uitleggen?
 • Ende

  1 jaar geleden
  Hen? Is geen Nederlands!