Rechter: tv-uitzending huisjesmelker mag doorgaan

VIDEODe tv-uitzending van Foute Boel, vanavond bij SBS, gaat gewoon door. Vastgoedeigenaar Marcel van Hooijdonk had bij de rechtbank om een verbod van de uitzending gevraagd, maar dat verzoek is afgewezen.

In de uitzending komen huurders van huizen van Van Hooijdonk aan het woord. Een van hen vertelt over de intimiderende praktijken waarmee hij geconfronteerd werd toen hij naar de huurcommissie stapte om een huursverlaging te vragen. Zo werd onder andere zijn deur ingetrapt.

De advocaat van Van Hooijdonk beschuldigde vanochtend in een kort geding bij de rechtbank de makers van Foute Boel van smaad. Ook zou de privacy van Van Hooijdonk - die door critici eerder werd uitgeroepen tot 'huisjesmelker van het jaar' - zijn aangetast omdat er heimelijk opnames bij de villa van de vastgoedbelegger in Breda werden gemaakt. 

Maar de rechter gaat in die kritiek niet mee. De onderbouwing van de uitspraak volgt later. De uitzending van Foute Boel, gemaakt door misdaadjournalist Jens Olde Kalter, begint vanavond bij SBS om 21.25 uur. 

Volledig scherm
Jens Olde Kalter schiet gedupeerde huurder te hulp © Reinier Bergsma