Volledig scherm
Chantal heeft de fijnste navigatiestem, die van Marc-Marie is volgens automobilisten het irritantst. © Jacqueline de Haas/ANP

'Rechtsaf' van Chantal Janzen klinkt het lekkerst

Musicalster Chantal Janzen heeft volgens Nederlandse automobilisten de allerprettigste navigatiestem. Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van het bedrijf TomTom. Ook Humberto Tan en Linda de Mol zijn razend populaire BN'er-stemmen die weggebruikers soepel naar een plaats van bestemming kletsen.

De top tien van ultieme navigatievocalen van Nederlandse sterren ziet er verder als volgt uit. Op nummer 4 staat Gerard Ekdom, op de voet gevolgd door Marco Borsato, Robert en Brink, Katja Schuurman, Matthijs van Nieuwkerk, Edwin Evers, Jan van Veen, Herman van Veen, Martijn Krabbé, Wendy van Dijk, Yvon Jaspers en Floortje Dessing.

Het bedrijf stelde, op basis van actuele gebruikersgegevens, ook een rangorde samen van irritantste navigatiestemmen. Topscorer in die categorie is cabaretier Marc-Marie Huijbregts. Op nummer twee staat Gordon en vervolgens Patty Brard, Gerard Joling en model Kim Feenstra.  Ook het 'rechts- en linksaf' en 'neem de afslag' van Geert Wilders, Marijke Helwegen, Frans Bauer en Britt Dekker worden nauwelijks door automobilisten gebruikt.

Behalve stemmen van BN'ers, die via de firma zijn te downloaden, wil TomTom ook 'gewone' stemmen introduceren. Wie dat wil kan nog tot het einde van deze maand via deze site zijn of haar stem uploaden. Vervolgens bepaalt de onderneming in deze variant op The Voice of Holland wie de grappigste, origineelste of opvallendste verkeersstem mag opnemen in een professionele geluidsstudio. ,,We zoeken mensen met allerlei dialecten, accenten en identiteiten'', aldus TomTom-zegsman Lars Guns. De winnaar wordt 3 juli bekendgemaakt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.