Volledig scherm
Bill Cosby arriveert bij de rechtbank. © EPA

Rechtszaak tegen Bill Cosby moet opnieuw, jury komt er niet uit

De twaalf juryleden in de rechtszaak tegen Bill Cosby zijn het niet eens geworden over het oordeel, waardoor een zogeheten 'mistrial' heeft plaatsgevonden. De zaak moet daarom over. 

De zeven mannen en vijf vrouwen werd donderdag gevraagd er samen uit te komen. De rechter gaf hen geen tijdslimiet, maar na 52 uur overleg  heeft de jury vandaag medegedeeld er niet uit te kunnen komen. 

Bill Cosby wordt ervan beschuldigd in 2004 Andrea Constand te hebben gedrogeerd en aangerand in zijn huis. Tientallen andere vrouwen zijn naar buiten getreden met vergelijkbare beschuldigingen, maar die zaken zijn verjaard. 

Bij het verlaten van de rechtbank zei de 79-jarige comedian tegen de aanwezige pers: ,,Ik wil alle vaders een gelukkige vaderdag wensen, en ik wil de jury bedanken voor de lange dagen die ze hebben gemaakt, en het eerlijke werk dat ze hebben geleverd." Cosby bedankte ook zijn aanhangers en zei daarbij: ,,Blijf kalm, maak geen ruzie en blijf elkaar steunen." 

Aanklagers hebben laten een nieuwe poging te willen doen om de komiek te vervolgen vanwege seksueel misbruik. Wanneer de zaak weer opgestart wordt, is niet bekend.