Volledig scherm
Martine van Os en de kampeerders. © MAX

Record: 1,7 miljoen kijkers genieten van ‘kampeersoap’ We zijn er bijna

Ruim 1,7 miljoen mensen keken gisteren naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de zomerse kampeerhit We zijn er bijna. En daarmee kennen de reizende senioren een ongekend goede start, want nooit eerder trok de seizoensopener zoveel kijkers.

Een jeu de boules-wedstrijd, caravans inparkeren, de beslommeringen van broers Paul en Kees en de stoelgang van Gaby: We zijn er bijna neemt de kijker dit jaar mee tijdens een rondreis van 35 50-plussers door de Balkan. 

De kampeertocht begon gisteren in Zagreb (Kroatië) en brengt de reizigers de komende weken via Sarajevo en Mostar in Bosnië-Herzegovina, dwars door Montenegro naar Albanië. Dan reizen ze langs de Adriatische Kust terug naar Kroatië, onder leiding van reisbegeleiders Willem en Petra. Zij zorgen er voor dat iedereen een plaats vindt op de camping, leiden de excursies in goede banen en helpen als iemand ziek wordt of pech heeft.

Vorig jaar trok de eerste aflevering van het programma nog 1,4 miljoen kijkers, het jaar ervoor was dat 1,6 miljoen. Omroep MAX deed gisteravond sowieso goede zaken: ook MAX Vakantieman (de vernieuwde versie van De Groeten van MAX) trok ruim 1,2 miljoen kijkers voorafgaand aan We zijn er bijna.

Minimaatschappijtje

Volgens presentatrice Martine van Os is de aantrekkingskracht van We zijn er bijna dat het eerlijke televisie is. ,,Wij sturen, organiseren of regisseren niet, het is geen tv-programma. Of nou ja, wel natuurlijk, maar het is wat het is. Een minimaatschappijtje, waarbij de kijker meereist, natuur en cultuur ziet, het groepsproces volgt en individuen persoonlijk leert kennen. Het zijn geen BN’ers, maar normale mensen tussen wie de verschillen op zo’n reis wegvallen. Onze kijkers zijn heel divers, van jong tot oud, hoog en laag opgeleid. Voor elk wat wils.’’

De kijkers zijn op social media in ieder geval lovend over de terugkeer van het programma.