Een flinke dreun voor festivals, feesten en concerten. Minister Hugo de Jonge heeft de Tweede Kamer laten weten dat het nog wel een jaar of langer kan duren voordat grootschalige evenementen weer zijn toegestaan. Zij mogen namelijk pas weer doorgaan als er een vaccin is.
Volledig scherm
Een flinke dreun voor festivals, feesten en concerten. Minister Hugo de Jonge heeft de Tweede Kamer laten weten dat het nog wel een jaar of langer kan duren voordat grootschalige evenementen weer zijn toegestaan. Zij mogen namelijk pas weer doorgaan als er een vaccin is. © Videostill

Recordaantal aanvragen bij noodfonds getroffen muzikanten

Ruim vijfhonderd Nederlandse muzikanten hebben de afgelopen weken een aanvraag ingediend voor een bijdrage uit een extra noodfonds voor uitvoerende kunstenaars dat Sena, de organisatie die de inkomsten uit muzieklicenties verdeelt, vanwege de coronacrisis in het leven heeft geroepen. Normaal worden in één jaar zo’n tweehonderd aanvragen gedaan voor het reguliere fonds, verdeeld over drie rondes.

 1. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
  PREMIUM

  Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

  Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”
 1. Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van auto-ongeluk
  Play

  Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van au­to-ongeluk

 2. Tim Hofman zet spotlight op machthebbers: 'Tijd voor namen en rugnummers'
  Play

  Tim Hofman zet spotlight op machtheb­bers: 'Tijd voor namen en rugnummers'