foto Linelle Deunk
Volledig scherm
foto Linelle Deunk © Foto KRO-NCRV

Recordaantal boeren voor Boer zoekt Vrouw

updateEen recordaantal van 635 boeren heeft zich aangemeld voor het tiende seizoen van Boer zoekt Vrouw. Hieruit zijn tien boeren geselecteerd die via het programma de liefde van hun leven hopen te ontmoeten. 

Op de website van Boer zoekt Vrouw poseert presentatrice Yvon Jaspers met de boeren op de foto, waarop tenminste één vrouw staat. De boeren variëren in leeftijd van halverwege de twintig tot zestig jaar oud. Ze hebben vee, een akkerbouwbedrijf of een kwekerij en wonen verspreid over het land. Hoe verschillend ze ook zijn, ze hebben één ding gemeen: het is hun allergrootste wens om verliefd te worden en een maatje te vinden om koffie mee te drinken en oud mee te worden. 

De boeren worden op zondag 13 mei voorgesteld aan de kijkers (20.20 uur NPO 1). Daarna hebben vrijgezellen twee weken de tijd om een brief te schrijven. In het najaar is te zien hoe het de boeren vergaat op liefdespad. ,,Het is geweldig dat meer dan 600 boeren ons het vertrouwen geven met hen op zoek te gaan naar de liefde'', stelt Yvon Jaspers op de website. 

,,Dat is een prachtig compliment! Het liefst zouden we ze allemaal een plek in het programma geven, maar voor nu hebben we tien heel grappige, verrassende, eigenwijze en mooie boeren uitgekozen. Ik ben bijzonder trots om ze aan Nederland voor te stellen. Ze staan te trappelen om een prachtige, zwoele zomer tegemoet te gaan. Ik verheug me!''