Volledig scherm
Red Hot Chili Peppers © Paul Bergen

Red Hot Chili Peppers en Post Malone staan op Pinkpop

De Red Hot Chili Peppers sluiten volgend jaar, op vrijdag 19 juni, de eerste dag van Pinkpop af. Post Malone, de tweede hoofdact, sluit de zaterdag af. Dat heeft festivaldirecteur Jan Smeets vandaag bekendgemaakt. 

Het wordt inmiddels de 51ste editie van het populaire muziekfestival. Directeur Smeets maakte, naast de aankondiging van het optreden van de Amerikaanse rockband, nog meer grote namen bekend die het evenement aandoen.

Zo zal de Zweedse zangeres Zara Larsson optreden, maar ook de metalband Disturbed, de popgroep Keane en de rockband Deftones zijn grote namen die dit jaar te bewonderen zijn. Het volledige programma wordt volgend jaar bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie. 

Het is de eerste keer in vier jaar dat de Red Hot Chili Peppers naar Nederland komen. In 2016 stonden de mannen ook op Pinkpop en traden ze op in de Ziggo Dome.

Post Malone geldt als een van de grootste namen in de hedendaagse hiphopscene. De artiest heeft het hoogste aantal nominaties voor de American Music Awards, namelijk 7.

De kaartverkoop gaat 23 november van start.

Volledig scherm
Post Malone. © Amy Harris/Invision/AP