Redbad grootste flop
ooit in Nederland

Het historische epos Redbad is de grootste filmflop uit de Nederlandse filmgeschiedenis. De productie van acht miljoen euro heeft tot nu toe amper 40.000 bezoekers getrokken. De makers hadden op het tienvoudige gerekend.

,,Teleurstellend”, zo omschrijft producent Klaas de Jong eufemistisch het bezoekersaantal van het historische epos Redbad. De film van regisseur Roel Reiné ging een maand geleden in première in 134 zalen. Deze week is de film in slechts 43 bioscopen te zien. De teller stond gisteren op 37.878 bezoekers, met een bioscoopomzet van 332.785 euro.

  1. Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Een frisse wind? Een tornado! Meghan Markle zet Buckingham Palace op zijn kop

    Morgen is het exact zes maanden geleden dat Meghan Markle in het huwelijksbootje stapte met prins Harry en zo in één klap een Britse hertogin werd. Ze schreef daarmee een stukje geschiedenis, want ze is naar koninklijke maatstaven een opmerkelijke keuze: ze is gescheiden, Amerikaanse en heeft Afro-Amerikaanse roots. Het was dan ook te verwachten dat de 37-jarige actrice een frisse wind zou doen waaien door Buckingham Palace. Maar zes maanden na het huwelijk lijkt die frisse wind eigenlijk meer op een tornado, zo wordt gefluisterd in het paleis.