Volledig scherm
© ANP

Regisseur Maria Peters komt met nieuwe speelfilm

Regisseur Maria Peters gaat een speelfilm maken over de uit Nederland afkomstige vrouwelijke dirigent Antonia Brico. Dat hebben producent Shooting Star en distributeur Splendid Film vandaag op het festival van Cannes bekendgemaakt.

Brico was eind jaren twintig de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol een groot symfonieorkest dirigeerde. Tot op heden blijft het moeilijk voor vrouwen om aan de top van de wereldranglijst van belangrijke dirigenten te komen. ,,Ik ben ongelooflijk blij dat ik deze speelfilm over Antonia Brico mag maken", stelt regisseur Maria Peters. ,,Antonia was een pionier waar wij als Nederland heel trots op mogen zijn. Deze love story laat zien hoe hard zij daarvoor moet werken en hoeveel ze daarvoor moet opgeven."

Wie de hoofdrol gaat spelen, is nog niet bekend. De opnames moeten eind augustus beginnen. Splendid Film brengt de film in het najaar van 2018 uit in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Peters maakte eerder hitfilms als Kruimeltje, Pietje Bell en Sonny Boy.

  1. Gaat Patricia Paay vandaag voor bijna een ton het schip in?
    rechter doet uitspraak

    Gaat Patricia Paay vandaag voor bijna een ton het schip in?

    Na weken van beraad doet de rechtbank Zeeland-West-Brabant vandaag rond het middaguur uitspraak in de spraakmakende zaak van het Leiderdorpse administratiekantoor Osuro Holding tegen Patricia Paay (70). Het bedrijf vordert circa 93.000 euro van de oud-zangeres omdat ze een lening niet zou willen terugbetalen. De strijdende partijen hoeven voor het oordeel niet naar de rechtbank, omdat ze de uitspraak schriftelijk gepresenteerd krijgen.