Volledig scherm
Zanger René Froger is afgelopen weekend tijdens het concert van de Toppers in de Amsterdam ArenA getroffen door een zweepslag in zijn been © anp

René Froger geplaagd door zweepslag

René Froger is afgelopen weekend tijdens het openingsconcert van de Toppers in de Amsterdam ArenA getroffen door een zweepslag in zijn been. Dat maakt zijn management vandaag bekend.

Volledig scherm
© ANP Kippa
Volledig scherm
© anp

Tijdens de opening waarbij de Toppers in een beachbar neerdaalden uit het dak van de ArenA en op een boot stapten, kreeg René last van zijn been. ,,Ik voelde een enorme steek in mijn kuit, net of er iets klapte en kon gelijk geen stap meer zetten'', aldus Froger.

De zanger liep de hele show mank en had zichtbaar last van de zweepslag. ,,Na vier liedjes kwam Clouseau en kon ik het podium af om me te laten behandelen'', vervolgt René. ,,Ik heb gelijk een injectie in mijn kuit laten zetten tegen de pijn. Gelukkig heb ik de show uit kunnen zingen en waren mijn stembanden wel oké. Mijn vrienden Jeroen en Gerard hebben een 'stapje' extra gedaan en waren ook op plaatsen op het podium waar ik op dat moment had moeten staan.''

Verband
De pijn bij René Froger ontging ook de bezoekers van de Amsterdam ArenA niet. ,,René bleef zijn sets zingen, maar liep steeds meer te trekkebenen over het grote podium. Als hij de trap van het podium af moest ging dat moeizaam", zo vertelt één van de bezoekers. ,, In de laatste set kwamen de Toppers weer in korte broek in actie. Toen zag je duidelijk verband om het been van René."

De 54-jarige Froger wordt de komende dagen behandeld zodat hij tijdens de Toppers-shows van komend weekend gewoon op het podium kan staan.