Volledig scherm
René van der Gijp © ANP Kippa

René van der Gijp gaat het theater in

René van der Gijp gaat eenmalig het theater in. De analyticus van Veronica Inside gaat er spreken over zijn tijd als voetballer, zijn televisie-werk en zijn privéleven.

Het Nieuwe Luxor in Rotterdam is op 4 juni het podium waar René van der Gijp bezoekers vertelt over zijn leven. Onder de naam Gijp Live! blijft het vooralsnog bij een eenmalige avond. De voorstelling is al in de verkoop gegaan. Van der Gijp, oud-speler van onder meer Sparta, PSV en het Nederlands elftal, geniet grote populariteit door zijn karakteristieke inbreng in voetbaltalkshow Veronica Inside (voorheen Voetbal Inside).

Privé kwam Van der Gijp in 2016 in het nieuws vanwege het overlijden van zijn vriendin Daniëlle, de moeder van hun zoon Nicky. Van der Gijp, die gescheiden van Daniëlle leefde, nam daarna de zorg voor zijn zoon over. Presentator Jan Dirk Stouten (voorheen RTV Rijnmond) praat in juni de avond aan elkaar. Van der Gijp en hij ontvangen gasten die een rol hebben gespeeld in het leven van de analyticus. Over Van der Gijp schreef auteur Michiel van Egmond twee bestsellers: Gijp en De wereld volgens Gijp.