Volledig scherm
De legendarische ‘Fab Four’. © ANP Kippa

Reünie Beatles in dromen Paul McCartney

George Harrison en John Lennon, de twee overleden leden van The Beatles, zijn nog steeds belangrijk voor Paul McCartney. Dat zegt de 76-jarige zanger/songschrijver van de legendarische 'Fab Four' in een interview met BBC Scotland.

In het echt zit een reünie er niet meer in, naast McCartney is alleen drummer Ringo Starr nog in leven. De ex-Beatle vertelt echter dat hij in zijn dromen nog vaak ontmoetingen heeft met zijn twee overleden bandgenoten. ,,Het zou mooi zijn als The Beatles weer bij elkaar konden komen. Dat gebeurt in mijn dromen.”

John Lennon werd in 1980 in New York doodgeschoten door een gestoorde fan, Mark David Chapman, die nog steeds vast zit. George Harrison overleed in 2001 aan de gevolgen van kanker. ,,Ik denk nog vaak aan George en John. Wat er met John gebeurd is, is natuurlijk vreselijk en George stierf aan een vreselijke ziekte’’, zei Paul. Hij vertelde ook nog dat hij zijn vrienden erg mist.

In zijn dromen beleeft McCartney sowieso veel. In eerdere interviews vertelde hij bijvoorbeeld dat de melodie van Yesterday, waarschijnlijk zijn bekendste compositie, in een droom tot hem kwam. Een andere droom - die van zijn overleden moeder Mary die woorden van wijsheid sprak - vereeuwigde hij in de klassieker Let It Be.

Springlevend

Zelf is Macca ondanks zijn gevorderde leeftijd nog springlevend. Hij bracht dit jaar een veelgeprezen album uit: Egypt Station. Zijn Carpool Karaoke met James Corden was afgelopen juni een grote hit en is al bijna 37 miljoen keer bekeken op YouTube. Ook toert de ex-Beatle de wereld rond met zijn eigen band. Vrijwel overal speelt hij voor volle arena's.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
9980 stemmen