Volledig scherm
Komiek Richard Groenendijk. © ANP Kippa

Richard Groenendijk in geniep getrouwd met zijn Marko

Vandaag is Richard Groenendijk (47) in het huwelijksbootje gestapt met zijn grote liefde Marko (40), zo laat de komiek weten op Instagram. De twee leerden elkaar kennen via internet. Vandaag gaven ze elkaar het jawoord in bijzijn van familie en vrienden.

Richard, die onlangs een ooglidcorrectie onderging, deelt een foto van de huwelijksvoltrekking, waarop de twee mannen dolgelukkig te zien zijn. Hij schrijft bij de foto: ‘Vandaag, in het bijzijn van een aantal lieve vrienden en familie, hebben Marko en ik ‘ja’ tegen elkaar gezegd. Dus. #liefde ❤️’ Op de foto is het stel te zien, in de toren van het Torenmuseum op Goeree-Overflakkee. Richard woont in Rotterdam, maar is op Goeree-Overflakkee geboren en getogen dus koos deze locatie uit voor de bijzondere dag.

Richard en Marko bleken de perfecte match te zijn: ,,Marko heeft het beste medicijn als ik bits ben: heel hard lachen.” vertelde Richard aan de Telegraaf, toen de twee hun relatie bekendmaakten. Marko liep tijdens de eerste maanden van hun relatie nog niet te koop met het hele gebeuren. Hij was toen namelijk net uit de kast en door zijn Joegoslavische achtergrond bleef dat een gevoelig thema. 

Dat de ceremonie vandaag zou plaatsvinden, hielden de twee voor zich. Wel deelde de cabaretier eerder een foto van twee manchetknopen, die overduidelijk niet waren afgestemd op het homohuwelijk.

Voor Richard zijn inmiddels kersverse man ontmoette, koos hij vooral voor foute mannen. ,,Ik keek er niet meer van op als ik mijn dronken ééndagsliefde tussen twee geparkeerde auto's vandaan moest vissen” vertelde hij daarover.

 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.