Richard Hammond.
Volledig scherm
Richard Hammond. © -

Richard Hammond onder het mes na heftige autocrash

Richard Hammond heeft 'slechts' een gebroken been overgehouden aan een zwaar auto-ongeluk in het Zwitserse Luzern. De voormalig Top Gear-presentator moet daarvoor onder het mes. Dat meldt zijn goede vriend F1-presentator Sasha Martinengo vandaag op Twitter.

,,Hallo allemaal. Ik heb een boodschap van Richard Hammond. Hij is in orde. Hij heeft een gebroken been en moet een knie-operatie ondergaan. Misschien vliegt hij terug naar huis voor de operatie'', twitterde Martinengo vanochtend.

Hammond werd gisteren opgenomen in een Zwitsers ziekenhuis nadat hij met zijn peperdure elektrische sportwagen uit de bocht vloog in de bergen. De wagen miste tijdens de crash ternauwernood een huis en viel tientallen meters naar beneden, sloeg meerdere keren over de kop en landde ondersteboven voordat hij in brand vloog. 

Dood

Foto's van de gecrashte sportwagen.
Volledig scherm
Foto's van de gecrashte sportwagen. © Twitter

De 47-jarige presentator was bezig met opnames voor The Grand Tour. Collega's Jeremy Clarkson en James May renden op de brandende racewagen af in de overtuiging dat Hammond dood zou zijn. Clarkson zei dat het net leek alsof er een bom af ging en dat het 'de grootste crash' was die hij ooit had gezien.

Tot iedereens verbazing wist Hammond op eigen kracht uit de auto te klimmen. ,,Ze waren vol ongeloof dat hij het er levend vanaf had gebracht. Er was namelijk niets meer van de wagen over. Iedereen is erg opgelucht. Als Richard een paar seconden langzamer uit de auto was geklommen, dan zou hij levend zijn verbrand'', zegt The Grand Tour-producent Andy Wilman tegen Mirror.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.