Rick Romijn 'echt verdrietig' om stoppen Evers: 'Dit is een relatie van 21 jaar'

De Haagse Rick Romijn (55), sidekick van Edwin Evers in het legendarische ochtendprogramma Evers staat op, komt niet terug bij Evers’ opvolger Frank Dane op Radio 538. Romijn is na een paar dagen van verdriet en slecht slapen rustiger geworden en op zoek naar nieuw werk bij de radio, zijn grote liefde. ‘Ik had dit niet zien aankomen’.

Volledig scherm
© Frank Jansen

Het is de hamvraag aan Rick Romijn nu Edwin Evers heeft besloten te stoppen met hun mega populaire radioprogramma eind dit jaar: ‘Wat ga jij doen? ,,Ik hou ook op met het ochtendprogramma’’, grinnikt Romijn in zijn thuisstad Den Haag. Niet dat er veel en zo hard te lachen valt als luisteraars van sidekick Romijn gewend zijn. Hij verdiende met zijn grappen en gelach zelfs de geuzennaam ‘lachzak’. En ook ‘Klagenees’, de samenvoeging van klagende Hagenees, een tweede natuur van Hagenaars. Ook die van geboren Hagenaar Romijn.

Maar de decennialange sidekick van Evers is er na een verdrietige periode van enkele dagen aan toe naar zijn eigen toekomst te kijken. De eenzijdige beslissing van Evers om te stoppen met het ochtendprogramma is niet alleen bij het publiek maar zeker ook bij Romijn die 21 jaar met het hem samenwerkte, aangekomen als ‘een geliefde die zegt het fijn met je te hebben, maar toch met Marietje verder gaat’.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
8895 stemmen