Volledig scherm
PREMIUM
Rico Verhoeven © Foto: SCS/Sander Chamid

Rico: 'Net als ik heeft The Rock een harde en een zachte kant'

Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven (29) ambieert ook een filmcarrière. Een van zijn grote voorbeelden is de Amerikaanse filmster Dwayne Johnson, alias The Rock. De Nederlander vloog naar Hong Kong om zijn idool te interviewen.

Voor het interview met Dwayne Johnson heeft Rico Verhoeven een speciaal cadeau meegenomen. ,,Het zijn mijn handschoenen die ik tijdens mijn laatste wereldtitelgevecht droeg”, vertelt de wereldkampioen kickboksen in de lobby van zijn hotel in Hong Kong. ,,Dwayne is voor mij een groot voorbeeld. Na zijn carrière als worstelaar heeft een mooie filmcarrière opgebouwd. Dat wil ik ook. Vandaar dat ik de uitnodiging om hem te kunnen spreken meteen accepteerde.”

Aanleiding om met The Rock in gesprek te gaan is diens nieuwste film Skyscraper (gaat donderdag in première) waarin de Amerikaan een beveiligingsexpert speelt die in een wolkenkrabber met een ontvoering te maken krijgt. Verhoeven spreekt Johnson voor RTL Boulevard, dat het gesprek tussen de beide giganten uitzendt.

,,Waarom ik The Rock bewonder? Ik zie wel bepaalde overeenkomsten tussen ons. Ook hij heeft twee kanten. Als hij in actie moet komen in een film is hij meedogenloos. Maar hij laat ook zijn kwetsbare kant zien. Ik heb hetzelfde. Ik ben een familieman, maar zodra ik in de ring sta doe ik mijn ding als kickbokser die per se wil winnen. Daarna ben ik weer mezelf.”

Verhoeven heeft in zijn sport zo langzamerhand alles bereikt dat denkbaar is. Hij komt nu nog gemiddeld drie keer per jaar in actie. ,,Maar daar gaan wel telkens tien weken voorbereiding aan vooraf. Enkele weken voor het gevecht verander ik van karakter, wat niet altijd prettig is voor mijn omgeving. Ik besef dat ik dit niveau nog drie of vier jaar kan handhaven, maar daarna wil ik iets anders gaan doen.”

poll

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

  • A Star is Born (14%)
  • Black Panther (8%)
  • Bohemian Rhapsody (56%)
  • BlacKkKlansman (2%)
  • Green Book (7%)
  • The Favourite (4%)
  • Roma (7%)
  • Vice (1%)
7349 stemmen