Rihanna en prins Harry laten zich op hiv testen

VideoRihanna heeft vandaag op Wereld Aids Dag een hiv-test gedaan. Dat deed ze samen met de Britse prins Harry op Barbados. De beelden daarvan bracht het Britse koningshuis naar buiten.

Volledig scherm
Tijdens Harry's prik keek Rihanna gebiologeerd en met een beetje spanning toe © Photo News

Harry en Rihanna vieren op Barbados, het geboorteland van de zangeres, de vijftigjarige onafhankelijkheid van het eiland. Die viel samen met de Wereld Aids Dag. Voor het oog van de pers liet Harry zich als eerste testen. Tijdens zijn prik keek Rihanna gebiologeerd en met een beetje spanning toe, zo blijkt uit de beelden. Gelukkig ging het uiteindelijk wel met de pijn. ,,Dat viel mee", zei Rihanna toen het haar beurt was. ,,Het is lang niet zo pijnlijk als je had gezegd."

Facebook
De prins gaf tijdens zijn test nauwelijks een krimp, maar dat kwam wellicht omdat hij al ervaringsdeskundige is. Eerder dit jaar deed Harry ook al een openbare hiv-test tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in Londen. De beelden werden toen live op Facebook verspreid. De prins wilde daarmee laten zien hoe makkelijk het is om een test te doen.

Harry en Rihanna zagen elkaar donderdag voor de derde keer binnen 24 uur. Woensdagavond vierden ze samen met 20.000 inwoners van Barbados het grote onafhankelijkheidsfeest. Rihanna kwam tijdens de show ook in actie. Zij mocht het volkslied ten gehore brengen. Volgens Kensington Palace vroeg Harry daar of de zangeres de volgende dag mee wilde naar de hiv-test.

  1. Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrappen film na schietpartijen VS

    Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrappen film na schietpar­tij­en VS

    Regisseur Craig Zobel heeft voor het eerst gesproken over het besluit van filmmaatschappij Universal om de release van zijn thrillerfilm The Hunt te schrappen na de meest recente schietpartijen in de Verenigde Staten. De film, waarin een groep rijke mensen op armoedzaaiers jaagt, bleek namelijk te controversieel in het licht van de recente gebeurtenissen. Zelfs president Trump moeide zich met de zaak. Zobel hoopt dat de film toch ooit het daglicht ziet.