Volledig scherm
PREMIUM
John Reid. © Pim Ras

Rijdende Rechter John Reid, meer humorist dan rechter

InterviewJohn Reid is kantonrechter, maar ook: één van de makers van de strip Fokke & Sukke, vader en echtgenoot en bekend als de Rijdende Rechter, dat morgen aan een nieuwe reeks begint.

Volledig scherm
John Reid. © Pim Ras

Of hij alweer in de sauna is geweest? ,,Nou nee”, zegt John Reid glimlachend. ,,Stom, hè? Ik kan er natuurlijk zo naartoe gaan, maar ik doe het niet. Ik heb niet zo snel ergens lak aan.”

Anderhalf jaar geleden, toen de Haarlemmer werd gevraagd om mr. Frank Visser op te volgen als Rijdende Rechter, zei Reid in een interview: ,,Jij praat met iemand die komende week waarschijnlijk voor het laatst naar de sauna gaat, omdat hij weet dat hij beroemd gaat worden”.

Met het beroemd worden is het best meegevallen –of tegen?-, maar bekend is John Reid sinds zijn entree van het populaire programma in februari 2016 zeker en vast. ,,En dan ga ik niet naar een sauna”, benadrukt de Haarlemmer die een jaar nodig had om te wennen aan het BN’erschap.

,,Ik hoor mijn vrouw nóg zeggen: Ha joh, dat hoofd van jou, wie herkent dat nou? De redactie vertelde me dat het tien jaar had geduurd voordat Frank Visser in een roddelblad stond, maar een paar dagen na mijn eerste uitzending stonden fotografen met hun lange lens in de straat, volgden ze me naar de Albert Heijn en zei mijn buurman: ik hang net de Privé op, ze vroegen me of je wel zo’n goeie buurman bent’. Confronterend. Mijn dochters (nu 19 en 16) hebben me later verteld dat ze het niet leuk vonden om met mij de stad in te gaan. Ik was anders, meer gestresst.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
12009 stemmen