Guus Hiddink is de rijkste Nederlandse trainer. © ANP
Volledig scherm
Guus Hiddink is de rijkste Nederlandse trainer. © ANP

Rijkste BN'ers: Guus Hiddink, Frans Bauer en Ron Brandsteder

UpdateGuus Hiddink, Ron Brandsteder en Frans Bauer behoren tot de Nederlanders met het meeste vermogen. Dat blijkt uit de Quote 75, de lijst met rijkse BN'ers die morgen in de winkels ligt.

Linda de Mol bezit volgens Quote 24 miljoen euro.
Volledig scherm
Linda de Mol bezit volgens Quote 24 miljoen euro. © anp

Het overzicht van de rijke Nederlanders is verdeeld in verschillende categorieën, weet RTL Z te melden. In de sportwereld voert Guus Hiddink de lijst aan: hij laat met een vermogen van 25 miljoen euro Louis van Gaal en Dick Advocaat (beiden 23 miljoen euro) achter zich. Marco van Basten moet het doen met 10 miljoen euro.

De vermogens van de televisiesterren des lands liggen nogal uit elkaar. Ron Brandsteder vergaarde door een erfenis van zijn vader 21 miljoen euro. Paul de Leeuw en Ivo Niehe beschikken over een bijna gelijk vermogen; 16 miljoen en 15 miljoen euro. Linda de Mol laat met 24 miljoen euro haar vrouwelijke collega's ver achter zich. Caroline Tensen en Wendy van Dijk moeten het doen met 5 en 4 miljoen euro.

Frans Bauer hoeft zich geen zorgen te maken om geld want hij zong de afgelopen jaren 31 miljoen euro bij elkaar. Ter vergelijking: André Rieu heeft 13 miljoen euro. Gerard Joling bezit 'slechts' 12 miljoen euro.

Boze BN'ers
Volgens Quote zelf zijn niet alle BN'ers blij met de lijst. Carlo Boszhard zou verontwaardigd zijn over zijn vermogen van 4 miljoen euro. 'Ik zal niets tegen jullie ondernemen hoor, jullie doen maar', zou zijn reactie hebben geluid.

Peter R. de Vries deelde de Quote-redactie mee dat vermelding van zijn privéadres 'onaanvaardbare risico's met zich meebrengt'. Carice van Houten is bang voor haar veiligheid en wilde daarom de naam van haar traceerbare BV geschrapt zien.