Volledig scherm
Danny met zijn bekende vader. © ANP Kippa

Rijontzegging en boete voor Danny Froger na ongeluk A2

UpdateDe politierechter heeft Danny Froger, de 28-jarige zoon van zanger Rene Froger, vrijdag een rijontzegging van 9 maanden maanden opgelegd, waarvan 5 voorwaardelijk. Ook kreeg hij 1000 euro boete. Hij moest zich in de rechtbank verantwoorden voor het alcoholgebruik achter het stuur. Danny kreeg in september op de A2 een auto-ongeluk, waarvan hij nog steeds met de gevolgen kampt.

Hoewel Danny niet verplicht was de rechtszaak bij te wonen, was hij er wel. Hij maakte volgens Shownieuws een kalme indruk en liet het Openbaar Ministerie weten dat hij zich niets kon herinneren van het ongeluk, de blaastest en de bloedtest.

Volgens het OM was er sprake van een 'enorme hoeveelheid' alcohol. ,,Zo'n dronkenlap in het verkeer, dat is respectloos.'' De uitspraak luidde: 1000 euro boete, negen maanden rij-ontzegging (waarvan vijf voorwaardelijk) met een proeftijd van drie jaar.

De advocaat van Danny pleitte voor één maand rijontzegging omdat hij al zeven maanden de weg niet op mocht.

De twintiger - die net als zijn vader graag zingt - zei vrijdag op voorhand dat hij nog altijd pijn heeft. Hij ondergaat nog fysiotherapie.

Beter weten
Bij het ongeluk liep Danny een zwaar gekneusde long en vijf gebroken ribben op. Al snel kwam zijn vader met een verklaring. Danny had, verdeeld over de dag, een aantal biertjes op. René in november: ,,Of het er nu één of vier zijn maakt mij niet uit. Met alcohol op hoor je gewoon niet achter het stuur te gaan zitten. Laat je rijden of pak een taxi, klaar. Hij moet beter weten.''

Danny sloot zich daar in een interview met het AD volmondig bij aan. ,,Het was gewoon superstom. Maar ik heb een keiharde les geleerd en dit gaat echt nooit meer gebeuren,'' bezweerde hij. ,,Ik ben blij dat ik er nog ben. Er heeft echt een engeltje op mijn schouder gezeten.'' Na een diepe zucht: ,,Er was verder niemand bij betrokken. Gelukkig maar.''

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”