Volledig scherm
De opkomst van Gordon © Screenshot Comedy Central

Roast of Gordon is best bekeken uitzending ooit op Comedy Central

De eerste Roast op Comedy Central is een succes te noemen. De uitzending waarin BN'ers Gordon en elkaar op humoristische wijze mochten beledigen, trok gisteravond 464.000 kijkers. Nog nooit keken er zoveel mensen naar de zender.

De Roast of Gordon was vooraf al veelbesproken. De grote vraag was: had de entertainer voldoende incasseringsvermogen voor deze show? Dat zorgde na de opnames voor een relletje toen Bridget Maasland, een van de roasters, in RTL Late Night zei dat de zanger totaal geen zelfspot heeft. Gordon reageerde als door een wesp gestoken: ,,Als je dit nou zegt, dan ben je toch echt te dom voor woorden. Degene die daar met een zure bek zat, was jij. Zo dom wat je nu zegt."

In de uitzending werd nog veelvuldig teruggekomen op het incasseringsvermogen van de voormalig Topper. Presentator van de avond Jörgen Raymann opende met de opmerking dat hij een weddenschap had afgesloten over wanneer Gordon zou weglopen en dat hij nu al verloren had. Uiteindelijk bleef de tv-persoonlijkheid braaf zitten, sterker nog zijn bulderlach galmde regelmatig door de zaal.

Social media

Gordon werd onder handen genomen door Erland Galjaard, Erik de Zwart, Sophie Hilbrand, Sander Lantinga, Bobbi Eden en Peter Pannekoek. Op social media werd er enthousiast gereageerd op de uitzending. Zo twitterde Renate Gerschtanowitz onder meer: ,,Aan het zuurstof van het lachen."

De Roast of Gordon eindigde op plek 24 van de dagelijkse kijkcijfer top 25. De herhaling om 22.30 uur trok ook nog 175.000 kijkers. Normaal zit Comedy Central vrijwel altijd onder de 100.000 belangstellenden. De zender heeft de intentie uitgesproken om een nieuwe Roast te maken, echter is het op dit moment nog onduidelijk of, wanneer en met wie dit gaat gebeuren.

Terugkijken? Dat kan hier

  1. Duizenden metalfans woest: headliner Manowar treedt op allerlaatste moment niet op

    Duizenden metalfans woest: headliner Manowar treedt op allerlaat­ste moment niet op

    Het is de grootste nachtmerrie van iedere festivalorganisatie: een headliner die op het allerlaatste moment afzegt en vervolgens jouw medewerkers publiekelijk de schuld geeft van wanbeleid. Het gebeurde afgelopen weekend op Hellfest in Frankrijk, een populair metalfestival waar jaarlijks duizenden Nederlanders naartoe gaan. De Amerikaanse metalband Manowar is de boeman in dit verhaal. ,,Ik kwam helemaal vanuit Zuid-Amerika om ze te zien...’’

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
29407 stemmen