Robbie Williams voor even herenigd met Take That

VideoPopster Robbie Williams was vanavond voor heel even herenigd met zijn oud-collega’s van Take That. In de finale van de Britse X Factor voegde hij zich onaangekondigd bij het drietal om de klassieker Everything Changes uit 1993 ten gehore te brengen. En dit was mogelijk niet het laatste verrassingsoptreden met Williams.

De mannen van Take That vieren momenteel dat ze 30 jaar in het vak zitten, onder meer met de release van hun greatest hits-album Odyssey vorige week. Williams, lid van de groep tussen 1990 en 1995 en daarna in 2010-2011, feest niet mee. Volgens hemzelf omdat hij nooit werd gevraagd, volgens de resterende bandleden omdat zijn agenda voor de komende jaren vol zit met soloprojecten.

Het gerucht over een minireünie ging in Britse media echter al weken. Take That zou immers optreden bij X Factor, waar Williams en zijn vrouw Ayda dit jaar in de jury zitten. Aanvankelijk leek het toch een trio-aangelegenheid te worden, aangezien Gary Barlow, Mark Owen en Howard Donald hun hit Shine zonder Williams vertolkten. Maar kort daarna klonken de begintonen van Everything Changes en was Take That toch even een kwartet.

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
Robbie met Howard Donald en Mark Owen. © YouTube The X Factor

Williams doet volgend jaar overigens ook niet mee aan de greatest hits-tour van de band, die onder meer de Amsterdamse AFAS Live aandoet. Robbie is dan druk met optredens in Las Vegas en het afronden van zijn kerstalbum, dat eind 2019 uitkomt. Doet Williams dan helemaal niet mee? Nou, misschien wel. Dit weekend liet de in Los Angeles woonzame Robbie weten dolgraag een liedje mee te zingen als hij toevallig in Engeland is als de band optreedt.

Het drietal van Take That - het vijfde oorspronkelijke lid Jason Orange vertrok in 2014 - heeft overigens vaak gezegd dat de deur voor Robbie open staat. En Robbie zegt altijd dat hij zeker weet dat er nog eens een samenwerking komt. Mogelijk gebeurt dat over een paar jaar; Take That heeft laten weten na de tour een lange pauze te nemen en dan een nieuw ‘hoofdstuk’ te beginnen.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
8809 stemmen