Volledig scherm
Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver, presentatoren Expeditie Robinson. © RTL

Robinson blijft Miljoenenjacht en Onze Boerderij nipt voor

Dag twee van de kijkcijferstrijd die afgelopen weekend woedde tussen NPO 1, RTL 4 en SBS 6 is nipt gewonnen door RTL 4. Expeditie Robinson, dat dit seizoen van RTL 5 is ‘gepromoveerd’ naar hoofdzender RTL 4, trok 1.565.000 kijkers. Het programma werd op de hielen gevolgd door Onze Boerderij (NPO 1) en Miljoenenjacht (SBS 6).

Gisteravond waren de grootste drie zenders voor het eerst dit seizoen op volle sterkte en dat verdeelde de kijkers enorm. De zenders konden alle drie op bijna evenveel kijkers rekenen. Yvon Jaspers boerenprogramma Onze Boerderij trok 1.487.000 kijkers, goed voor plek drie in de kijkcijfer top 25. Linda de Mols spelshow Miljoenenjacht, voor het eerst op SBS 6 uitgezonden, volgde op een vierde plek met slechts 5000 kijkers minder (1.482.000). Het best bekeken programma was het achtuurjournaal (NPO 1), met bijna 1,8 miljoen toeschouwers.

De vraag vooraf was: wat is de impact van de verhuizing van Expeditie Robinson? Het programma scoort net als vorige week iets beter dan op RTL 5, maar het verschil is niet gigantisch. En lukt het Linda de Mol om de kijkersaantallen van Miljoenenjacht – op RTL 4 goed voor zo’n twee miljoen geïnteresseerden – enigszins vast te houden na de verhuizing naar SBS 6? Ja, met deze cijfers zullen broer (John, eigenaar van de zender) en zus De Mol ongetwijfeld tevreden zijn. En: profiteert Wendy van Dijks nieuwe programma Flirty Dancing, te zien na Miljoenenjacht, van kijkers die blijven hangen?

Op die laatste vraag is het antwoord: een beetje. Iets meer dan de helft van de kijkers zapte weg, 689.000 mensen bleven hangen en zagen dansende koppels op een eerste date. Linda de Mol-fans konden gelijktijdig terecht op RTL 4 voor de eerste aflevering van het laatste seizoen van haar serie Familie Kruys, die 833.000 kijkers boeide. Nick & Simon: The Dream trok op hetzelfde moment 950.000 kijkers op NPO 1.

Eerste slag

Zaterdag werd de eerste slag in de strijd om de kijker nipt gewonnen door Beste Zangers op NPO 1 met 1.191.000 kijkers. Daarmee trok het een luttele 8000 meer mensen dan Ik hou van Holland, ook een voormalig RTL4-programma van en met Linda de Mol dat met haar is meeverhuisd naar SBS6. De Mol liet gisteren aan haar nieuwssite Linda opgelucht weten ‘superblij’ te zijn met de cijfers. ,,Ik heb geen oog dichtgedaan vannacht, terwijl ik me nog zo had voorgenomen er relaxed in te staan.”

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (8%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (51%)
  • Emma (35%)
9125 stemmen