Robinson-winnaar Carlos is blij in tv-wereld: ‘Maar wel in combinatie met sport’

VideoVoor Carlos Platier Luna(24) komt een droom uit. De winnaar van Expeditie Robinson heeft zijn eerste presentatieklus te pakken. Voor hetzelfde programma wijst hij nieuwe onbekende deelnemers de weg.

Het is een kleine maar dierbare herinnering, daar schuin boven het bed van Anne-Britt in het knusse studentenkamertje in Amstelveen: de Robinson-foto van haar geliefde, Carlos Platier Luna. Met ontbloot bovenlijf, vlasbaardje en stoere blik.

De Tukker, die zelf in Heerenveen studeert, is geen onbekende op het studentencomplex. Sinds hij zich half december tot winnaar van
Expeditie Robinson liet kronen, kennen ze hem allemaal. ,,Maar eigenlijk daarvoor al, want ik ben hier al die flats afgegaan voor stemmen. Ik krijg nog steeds ontzettend veel reacties. Als ze dan zeggen Carlos van Robinson, dan ben ik heel trots.”

Het was in 2017 de eerste keer sinds 2009 dat er naast BN’ers ook weer onbekende Nederlanders deelnamen aan
Expeditie Robinson, het realityprogramma waarin kandidaten een maand lang proberen te overleven op een onbewoond eiland in de Filipijnen. Platier was een van de vier, zegevierde prompt en maakte van zijn ambities geen geheim. De geboren Oldenzaler, bezig aan zijn laatste jaar aan de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO), vond het wel wat, die televisie. ,,Ik zou graag willen presenteren”, zei hij. ,,Als ik kijk naar Dennis (Weening) en Nicolette (Kluijver), zij maken een programma echt mooier.”