Rocklegendes Debbie Harry en Joan Jett in controversiële protestvideo

Rocklegendes Debbie Harry (72) en Joan Jett (59) duiken op in een vandaag gelanceerde videoclip bij het controversiële Blondie-nummer Doom en Destiny. In het filmpje kruipen de twee in de huid van nieuwslezeressen die op ludieke en hilarische wijze onderwerpen aankaarten als de opwarming van de aarde, een vrouwonvriendelijke Trump, Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen en maatschappelijke misstanden.

Volgens Debbie Harry, zo vertelde ze aan RollingStone, is de net uitgekomen video een aanklacht  tegen de soms bizarre manier waarop groot en klein nieuws in de media komt. Ze noemt het een punkachtig protest waarin aandacht wordt gevraagd voor schijnbaar onbelangrijke zaken die buitenproportioneel worden opgeblazen. ,,Idiocratie'', vindt Harry. 

Zij en Blondie-gitarist Chris Stein - ze schreven het nummer samen -  vinden vooral dat politici tegenwoordig worden afgeschilderd als supersterren of popfenomenen. En ook dat er anno 2017 in videoclips te weinig wordt geprotesteerd tegen maatschappelijke en sociale misstanden. ,,Dat kan, zo willen we laten zien, ook op een grappige manier'', aldus Stein. Het nummer Doom en Destiny staat op Blondie's elfde album Pollinator dat in mei dit jaar verscheen. Joan Jett deed voor het nummer de backing vocals. 

Volledig scherm
Joan Jett en Blondie in de videoclip. © screenshot YouTube