Volledig scherm
© AP

Ronaldo niet vervolgd in verkrachtingszaak

Cristiano Ronaldo wordt niet vervolgd voor een vermeende verkrachting in 2009. Volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie is er onvoldoende bewijs dat de stervoetballer de Amerikaanse Kathryn Mayorga destijds in Las Vegas heeft verkracht.

,,Op basis van een herbeoordeling van de informatie kunnen de beschuldigingen van een verkrachting aan het adres van Ronaldo niet voldoende worden bewezen”, liet justitie vandaag weten.

De politie kreeg op 13 juni 2009 een melding over een seksueel misdrijf. De Amerikaanse Kathryn Mayorga kon toen geen informatie geven over de plaats waar de verkrachting had plaatsgevonden. Ook werd de verdachte niet beschreven. Het onderzoek werd daarom stilgelegd. In september vorig jaar heropende de politie in Las Vegas het onderzoek na een nieuwe melding van de vrouw.

E-mail

De beschuldigingen aan het adres van de profvoetballer kwamen naar aanleiding van een artikel in het Duitse tijdschrift Der Spiegel, dat een (gehackte) e-mail van Ronaldo aan zijn advocaat in handen kreeg via Football Leaks. Hij zou geschreven hebben: ‘Ze zei herhaaldelijk 'nee' en 'stop', maar ik wilde niet luisteren’. Kathryn zou circa 325.000 euro hebben ontvangen van Ronaldo om het misdrijf stil te houden.

Cristiano heeft altijd ontkend dat er sprake was van verkrachting. Volgens de sterspeler zou de seks met wederzijdse instemming hebben plaatsgevonden. Ook beweert hij dat de vrouw zijn naam gebruikt om zelf beroemd te worden.

Al begin 2018 ontkende de voetballer de verkrachting in een livestream op Instagram:

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (8%)
  • Daphne (6%)
  • Sophia (51%)
  • Emma (35%)
8202 stemmen