Volledig scherm
© Getty Images

Ronaldo ontkent verkrachting: Ze wil zichzelf promoten door mijn naam te bezoedelen

Cristiano Ronaldo is in een livevideo op zijn Instagrampagina teruggekomen op de aantijgingen dat hij in 2009 een promomeisje zou hebben verkracht. De voetbalvedette van Juventus ontkent stellig. ,,Dit is fake nieuws."

De Portugees hangt een rechtszaak in de VS boven het hoofd vanwege een vermeende verkrachting in juni 2009. De Amerikaanse Kathryn Mayorga (34), toen 25, onthulde in het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ hoe hij haar zou hebben verkracht en een schikking trof met 260.000 euro aan zwijggeld. Negen jaar later praatte ze - uit op ‘gerechtigheid’ - toch, maar volgens de Portugese stervoetballer is er dus allemaal weinig van waar.

Toen hij van een van zijn 142 miljoen volgers de vraag voor de voeten geworpen kreeg, ontkende hij stellig. ,,Nee, nee, nee, nee. Wat ze gezegd hebben? Dat is fake nieuws. Ze willen zichzelf promoten door mijn naam te bezoedelen. Dat is normaal. Ze willen bekend worden door wat ze zeggen, maar dat hoort nu eenmaal bij mijn status. Ik ben een gelukkig man, alles is goed", aldus 'CR7'. 

Bekijk ook: Gisterenavond wist Ronaldo met 3 assists Juventus langs Napoli te loodsen.