Volledig scherm
© AFP

Roseanne biedt in tranen excuses aan: 'Maar ik ben niet dom!'

Roseanne Barr heeft wederom haar excuses aangeboden voor de tweet die haar vorige maand haar televisieserie kostte. Dat ging wederom gepaard met een verdediging, maar ditmaal ook met tranen. In gesprek met Rabbi Shmuley voor zijn podcast raakte ze emotioneel over het voorval.

,,Ik bied mijn excuses aan. Aan iedereen die dacht of voelde dat ik iets bedoelde dat ik echt niet zo bedoelde. Ik ben veel dingen, luidruchtig enzo, maar ik ben zeker niet dom in godsnaam'', aldus Roseanne. ,,Ik zou nooit met opzet donkere personen zwartmaken door te zeggen dat ze een aap zijn. Ik zou dat nooit doen en ik heb dat ook niet gedaan.''

Volgens Roseanne was haar 'rascismetweet' over Valerie Jarrett, die als adviseur voor voormalig president Barack Obama werkte, niet gemeend en al helemaal niet antisemitisch of racistisch bedoeld. 

In de gewraakte tweet noemde de comédienne de afro-Amerikaanse moslima Jarrett de baby van de Moslim Broederschap en Planet Of The Apes. Roseannes tweet over Jarrett maakte veel los. Zender ABC besloot direct te stoppen met de reboot van Roseanne, de televisieserie waarin de comédienne de hoofdrol vertolkte.

The Conners

Onlangs werd bekend dat de serie toch doorgaat, maar als The Conners. Barr is op geen enkele wijze meer betrokken bij de show; zowel creatief als financieel is ze buitenspel gezet. Er worden 10 afleveringen opgenomen, die op primetime donderdagavond in Amerika uitgezonden zullen worden. 

De zender liet weten 'dat The Conners laten zien dat families altijd een weg terug vinden naar conversatie, liefde en lachen. Deze spinoff zal tijdloze issues blijven behandelen, die vandaag de dag net zo relevant zijn als 30 jaar geleden'.

Volledig scherm
© ANP Kippa

poll

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

Welke film gaat er met een Oscar vandoor?

  • A Star is Born (14%)
  • Black Panther (8%)
  • Bohemian Rhapsody (56%)
  • BlacKkKlansman (2%)
  • Green Book (7%)
  • The Favourite (4%)
  • Roma (8%)
  • Vice (1%)
5380 stemmen