Volledig scherm
Rossana Kluivert. © Marco Hofsté

Rossana Kluivert beraadt zich op juridische stappen tegen Opgelicht?!

Rossana Kluivert beraadt zich op juridische stappen tegen omroep AvroTros en het programma Opgelicht?!, dat deze week een uitzending wijdde aan haar organisatie Dog Rescue Center Curaçao. Dat laat ze weten op de website van de foundation waarmee ze geld inzamelt om hondenleed op Curaçao aan te pakken.

,,Als naamgeefster en bestuurslid van de foundation voel ik mij zakelijk en persoonlijk aangevallen door de lichtzinnige manier waarop het programma Opgelicht?! ‘onderzoek’ heeft gedaan naar de foundation waar ik, en vele anderen met mij, zich actief voor inzetten”, schetst Kluivert in de uitgebreide verklaring.

Ze verwijt de programmamakers onzorgvuldigheid en het niet bieden van een weerwoord. Ze noemt het onbegrijpelijk dat ze niet in de studio mocht reageren op de aantijgingen en onthullingen die volgens haar grotendeels worden verspreid door een organisatie met wie ze de samenwerking heeft beëindigd. 

Opgelicht?! sprak op Curaçao met vrijwilligers en dierenartsen die zich eveneens voor de honden op het eiland inzetten. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt. Ook kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden heeft verzorgd dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro’s aan marketingkosten heeft betaald en een winkelpand huurt.

Reageren

,,De redactie van Opgelicht?! heeft op verschillende momenten en manieren Rossana Kluivert de kans gegeven om te reageren”, stelde een woordvoerder van AvroTros voorafgaand aan de uitzending. ,,We hebben netjes hoor en wederhoor willen plegen. Maar daar heeft zij geen gebruik van willen maken.”

Kluivert: ,,Deze uitzending en alle voorbereiding en nasleep daarvan houdt ons af van het belangrijke doel dat wij proberen te verwezenlijken, namelijk het tegengaan van hondenleed op Curaçao. De suggestie dat er sprake is van bedrog of oplichting is verre van waar, deze suggestie is schadelijk.”

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6012 stemmen