Volledig scherm
Wie in mei nog graag wil meehelpen als vrijwilliger bij het Eurovisiesongfestival moet snel zijn. © ANP Kippa

Rotterdam heeft bijna alle songfestivalvrijwilligers al binnen

Wie in mei nog graag wil meehelpen als vrijwilliger bij het Eurovisiesongfestival moet snel zijn. Binnen een dag hebben zich al meer dan 800 mensen gemeld. Daarmee zijn al meer dan genoeg aanmeldingen binnen, zo laat een woordvoerder van de gemeente Rotterdam weten.

,,Het gaat inderdaad snel", aldus de zegsvrouw. De functies binnen de categorie Show, Events & Hospitality en Pers & Media zijn volgens haar het populairst. In het logistieke team zijn nog wat functies vrij.

In totaal zijn 650 vrijwilligers nodig om alles rond het songfestival in goede banen te leiden. Gisteren alleen al meldden ruim 500 mensen zich aan. Het werven gaat door tot duizend aanmeldingen. Daarna wordt op basis van kennismakingsgesprekken een selectie gemaakt.

Vorige maand ontstond nog ophef op sociale media omdat vrijwilligers geen onkostenvergoeding krijgen. De geïnteresseerden hebben zich hier uiteindelijk niets van aangetrokken.

  1. Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Johnny Depp stuurde woedende smsjes over verdrinken en verbranden Amber Heard

    Tijdens een hoorzitting in de Londense rechtbank zijn nieuwe details bekendgemaakt over de tumultueuze relatie tussen Johnny Depp (56) en z’n ex Amber Heard (33). Hij suggereerde haar - al dan niet met een knipoog - te verdrinken en te verbranden. Dat valt op te maken uit smsjes die Depp in 2013 naar een goeie vriend stuurde, schrijft The New York Post op basis van de rechtszitting. De ex-geliefden zijn al een hele tijd in een juridische strijd verwikkeld over beschuldigingen van huiselijk geweld.