Volledig scherm
'Mister Feyenoord' Lee Towers poseert voor het stadion van Feyenoord in Rotterdam. © ANP

Rotterdam krijgt twee Lee Towers

Wat als een ludiek filmpje startte, begint serieuze vormen aan te nemen. Het televisieprogramma Zondag met Lubach kwam begin dit jaar met een satirische reclamespot waarin Nederland geïntroduceerd werd bij de Amerikaanse president Donald Trump. Eén van de oneliners was 'In Amerika heb je Trump Towers, in Nederland heb je Lee Towers'. Twee projectontwikkelaars hebben dit nu letterlijk genomen.

 ,,Na dat filmpje zijn ze naar me toe gekomen met de vraag of ik mijn naam wilde verbinden aan twee torens in Rotterdam. Nu zijn we in gesprek'', aldus Lee Towers die in werkelijkheid Leen Huijzer heet. Lee Towers kwam door zijn ontdekker Willem Duys die hem als de ‘zingende kraanmachinist’ introduceerde.

Huijzer is in gesprek met het vastgoedduo Foolen en Reijs dat plannen heeft om twee torens aan het Marconiplein in Rotterdam naar hem te vernoemen. Aan het plein staan nu drie torens die gerenoveerd worden. Europoint II en III moeten volgend jaar de Lee Towers worden. ,,Ze zijn door het filmpje van Arjen Lubach op mij gekomen, ook mede omdat de ene directeur ook Lee (Foolen) heet. Het is zeker serieus. Binnenkort zitten we weer om de tafel, dus kan het er volgend jaar zomaar van komen: de Lee Towers. Geweldig, toch?''

Lee Towers (71), geboren in Bolnes onder de rook van Rotterdam, wordt ook wel de Voice of Rotterdam genoemd. De zanger werkte als onderhoudsmonteur bij scheepswerf Boele, werd ambassadeur van de haven en verloor zijn voetbalhart aan Feyenoord. Vorige week toen Feyenoord na achttien jaar de landstitel greep, bracht de zanger op de Coolsingel 150.000 fans in vervoering met zijn lied Niets is sterker dan dat ene woord en You'll Never Walk Alone.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (56%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (19%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (6%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
17693 stemmen