Volledig scherm
Rachel Hazes. (Archieffoto). © ANP

Roxeanne Hazes: Mama is weer levenslustig

Het gaat een stuk beter met de gezondheid van Rachel Hazes. Ze werd een tijd verpleegd op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Hilversum. ,,Mama heeft weer zin in dingen", vertelt Roxeanne Hazes aan RTL Boulevard.

Roxeanne is ontzettend trots dat haar moeder de stap heeft genomen om geholpen te worden. ,,Eens is het emmertje vol", verklaart ze. Toen de 24-jarige zangeres nog niet precies wist wat er speelde met Rachel, kon ze wel eens lelijk uit de hoek komen. ,,Soms was ik een beetje nukkig naar mijn moeder toe", legt ze uit.

Inmiddels is Rachel weer flink opgeknapt. Ze kijkt uit naar de verloving van haar dochter, die dit jaar gaat trouwen met haar vriend Erik Zwennes. ,,Mama heeft weer zin in dingen en is levenslustig", vertelt Roxeanne. ,,Het gaat echt een stuk beter met haar."

Over een hereniging met broertje André zegt Roxeanne: ,,We hebben het meerdere malen geprobeerd, maar het zit er niet in. Zijn gezin wil het niet en Dré is volwassen genoeg."

Volledig scherm
Roxeanne Hazes. © ANP Kippa

Eenzaam

Dat het niet goed gaat met Rachel Hazes, die in 2004 afscheid moest nemen van haar beroemde echtgenoot, was al een tijdje bekend. Hazes overleed in september van dat jaar op 53-jarige leeftijd. Zo meldde het blad Weekend recent op basis van observaties en gesprekken met buren dat de weduwe 'een eenzame indruk maakt'. Rachel, die op 21-jarige leeftijd met Hazes trouwde, woont al jaren in een watervilla in Vinkeveen. Daar leefde ze jarenlang met haar zoon André (23) en dochter. 

  1. Henkjan Smits komt niet van Idols-imago af: ‘Dat was in 2002!’

    Henkjan Smits komt niet van Idols-ima­go af: ‘Dat was in 2002!’

    Hoewel Henkjan Smits jaren geleden voor het laatst plaatsnam achter de jurydesk van Idols wordt hij nog altijd met de talentenjacht geconfronteerd. De presentator en radio-dj maakt geregeld mee dat mensen door het programma denken dat hij niet aardig is. ,,Daar heb ik heel erg last van. Ik wind me daar heel erg over op omdat het een machteloos ding is. En ik merk dat het mij werk kost", zegt Henkjan in de Radio 2 podcast-serie 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild.