Volledig scherm
Richie Brown © RTL

Roy en Richie van LA The Voices duiken op bij The Voice, met wisselend succes

Daar stonden ze plots weer op een groot podium: Roy van den Akker en Richie Brown. Het tweetal maakte naam naast Gordon in de band LA The Voices en kreeg zelfs een gouden plaat. Met het vertrek van Gordon was het succes echter tanende en daarom beklommen de zangers vanavond solo de bühne voor de draaiende stoelen in The Voice of Holland.

Het succes van de voormalig LA The Voices-collega's bij de talentenjacht op RTL 4 was wisselend te noemen. Roy van den Akker was als eerste aan de beurt. Hij werd bijgestaan door goede vriendin Maud Mulder, die we nog kennen als de nummer 2 uit de tweede editie van Idols. Tijdens zijn auditie bracht hij het nummer De Bestemming van Marco Borsato ten gehore, maar dat verloopt niet vlekkeloos. In het snelle gedeelte van de powersong zit de zanger er volledig naast en geen enkele stoel draait.

Van den Akker loopt teleurgesteld van het podium. Hij is zich bewust van zijn fout, maar zegt ook: ,,Ik had verwacht dat ze daarvoor al gedrukt zouden hebben.” Ali B en Waylon zijn echter hard over zijn auditie. ,,Het eerste wat je denk als je dit hoort: ‘Waarom bestaan wij’”, grapt de rapper met een referentie aan de songtekst. Waylon vult aan: ,,Dit is in ieder geval niet zijn eindbestemming.”

Volledig scherm
Roy van den Akker en Richie Brown met Gordon in het midden als LA The Voices. © ANP KIPPA

Authenticiteit

Dan Richie Brown. Hij gaat voor de alltime klassieker Feeling Good. Met grote uithalen tikt hij alle hoge noten aan. Al snel draaien de stoelen van Lil Kleine en Ali B, maar die van Anouk en Waylon blijven daarentegen tot het einde met de rug naar Brown toegekeerd. Dat kan hem echter weinig schelen, want na afloop zegt hij lachend: ,,Ik ben heel blij.”

Vervolgens mogen Lil Kleine en Ali B strijden om Brown. De jonge rapper geeft aan dat hij het optreden van de voormalig LA The Voices-ster gewoon heel erg fijn vond. Zijn oudere collega is echter kritischer. ,,Er klopte nog heel veel niet, misschien authenticiteit. Ik heb je dingen zien proberen. Je hebt een glittershirt aan en hebt met Gordon best wel veel getourd. Je hebt het wel onderhouden allemaal. Je bent wel nog steeds even sympathiek als je ooit was. Het wordt een megaklus om iets helemaal eigen te maken. Dat kan je bij mij in het team doen of bij Lil Kleine.”

Quote

Groot, log en als een enorme dinosaurus ben je door het nummer heengegaan

Anouk

Brown vraagt vervolgens op eigen initiatief nog naar het commentaar van Anouk, omdat de Haagse rockzangers volgens hem vaak zinnig commentaar geeft. Die neemt geen blad voor de mond. ,,Het was gewoon te veel. Je rouwdouwde er doorheen. Je bent een lieverd, volgens mij. Maar het klonk zoals je eruitziet: groot, log en als een enorme dinosaurus ben je door het nummer heengegaan. Dat is echt heel jammer. Je had er veel meer uit kunnen halen. Daarom ben ik niet gedraaid.”

Hij incasseert de kritiek met een lach en zegt dan: ,,Geeft niet. Ik ben door!” Uiteindelijk kiest Brown voor het team van Lil Kleine en daarmee gaat hij door naar de volgende ronde. Zijn voormalig collega van LA The Voices zal hij daar niet treffen.