Volledig scherm
Matthijs van Nieuwkerk. © ANP Kippa

RTL bevestigt: 'We hebben Matthijs van Nieuwkerk benaderd’

Peter van der Vorst had naast Eva Jinek in ieder geval nog één populair NPO-gezicht op zijn lijstje staan. De Directeur Content van RTL, die Eva zelf binnenhaalde, heeft ook Matthijs van Nieuwkerk benaderd. Dat vertelde Van der Vorst zelf in De Wereld Draait Door. De uitkomst van het gesprek lieten de tv-baas en presentator in het midden.

Peter van der Vorst, die sinds april zijn nieuwe functie bekleedt, vertelde dat hij als eerste de late avond op RTL onder handen wilde nemen. ,,Mijn eerste telefoontje ging naar Beau. Sterker nog: ik ben naar Schiphol gegaan om hem op te wachten toen hij terugkwam van opnames op Aruba.” Zijn tweede belletje ging naar het management van Eva. ,,Gelijk na het eerste gesprek met Eva dacht ik: leuk. Het klikte enorm. Die moeten we gewoon hebben.”

Omdat ook over Matthijs geruchten gaan dat hij volgend jaar wellicht overstapt naar de commerciële omroep, polste tafelheer Marc-Marie Huijbregts hem of hij al was gebeld. ,,Ik ben nog niet opgewacht op Schiphol”, zei Matthijs lachend. Van der Vorst voegde daaraan toe dat hij al wel had gebeld, maar liet niet los hoe dat gesprek was gegaan. ,,Het is een topper in zijn vak natuurlijk. Die zijn bij ons allemaal welkom.”

Songfestival

Ook de NPO heeft een telefoontje van Van der Vorst gekregen. RTL is namelijk bereid ‘alles te doen’ om te helpen bij de organisatie en invulling van het Eurovisie Songfestival volgend jaar: ,,Het is een nationaal evenement.”

Eerder dit jaar vertelde onze tv-recensent Angela de Jong in De Ochtend Show to go over de onrust in tv-land. Bekijk hier de beelden: